Share
Iarna care face regula: În județul Maramureș în Țara Lăpușului stratul de zăpadă măsoară în medie 34 cm. Iată care-i configurația regiunii!

Iarna care face regula: În județul Maramureș în Țara Lăpușului stratul de zăpadă măsoară în medie 34 cm. Iată care-i configurația regiunii!

Iarna care face regula: În județul Maramureș în Țara Lăpușului stratul de zăpadă măsoară în medie 34 cm. Iată care-i configurația regiunii!

Trafic rutier in conditii de iarna. Carosabilul este curat si uscat pe DN1C si E58, respectiv curat si umed pe celelalte sectoare de drumuri nationale. Pe DN18, in Pasul Prislop, intre km 156 si km 181 se gaseste un strat de zapada framantata care masoara pana la 1 cm.

S-a actionat pe sectoarele de drumuri nationale cu 9 utilaje si s-au imprastiat 18 tone de material antiderapant. S-a lucrat cu freza pentru largirea partii carosabile in Pasul Gutai. Sectoarele de drumuri judetene au carosabilul curat si umed. Pe sectoarele de drumuri judetene s-a intervenit cu 23 utilaje si s-au raspandit 147 tone de material antiderapant. S-a lucrat la largirea partii carosabile in zona de munte.

Cerul este senin in zona inalta de munte si partial acoperit in rest. Vizibilitatea in trafic este redusa de ceata, sub 150 de metri., pe DN18, in Pasul Prislop, intre km 165 si km 175. Vantul prezinta intensificari temporare pe creste. Stratul de zapada masura pana la 65 cm la Cavnic, 62 cm in Pasul Gutai, 58 cm la Firiza, 47 cm in Baia Borsa, 36 in Poiana Borsa, 33 cm la statia meteo Iezer, 34 cm la Targu Lapus, 24 cm in Baia Mare, 19 cm la Sighetu Marmatiei, 18 cm la Ocna Sugatag. În Pasul Gutâi, stratul de zăpadă de pe acostament măsoară aproximativ 1,7 metri. Documentul Administrației Naționale de Meteorologie arată că între Baia Mare și Sighetu Marmației, în aria în care se află Poiana lui Dumitru, stratul de zăpadă depășește un metru. Debitele si nivelurile cursurilor de apa au fost usor variabile. Gheata este prezenta la malurile raurilor Tisa, Viseu, Vaser, Cisla, Ruscova, Iza, Mara, Cosau, Lapus, Cavnic si Sasar. Curg sloiuri de gheata pe raul Cavnic.

Vremea va fi apropiata de normalul termic al perioadei. Cerul va fi temporar noros. Ziua pe arii restranse la munte va ninge slab. Noaptea si dimineata pe arii restranse vor cadea precipitatii slabe mixte favorizand izolat depunerea de polei, iar la munte vor predomina ninsorile. Vantul va sufla slab la moderat, cu intensificari in zona montana inalta unde va spulbera zapada sau viscoli ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 1-2 si 3-4grade, iar cele minime intre -9, -7 si -3. -1 grad/ grade. Izolat in zonele joase, la inceputul si la sfarsitul intervalului, se va semnala ceata asociata si cu depunere de chiciura sau burnita.

C.Ț.

Foto – Viorel Coroian


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu