Respect și credință pentru munți și izvoare la Băiuț - 29 minute în urmă
Colegiul „Vasile Lucaciu” găzduiește competiția oficială de precalificări First Tech Challenge, Maramu’ Division, din cadrul campionatului Blue Horizon Championship - 39 minute în urmă
Câți vizitatori a avut Planetariul Baia Mare în 2024 - 2 ore în urmă
La Sighetu Marmației s-a organizat atelierul „Eminescu – Arhitectul viziunilor de lider” - 3 ore în urmă
Public numeros la lansarea noilor numere ale revistei de patrimoniu cultural „Memoria Ethnologica”; Elevii Școlii Populare de Artă au oferit și mai multă culoare evenimentului - 3 ore în urmă
Ziua Culturii Naționale: 175 ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu - 4 ore în urmă
Maramureșeanca Silvia Timiș, alături de alți artiști români, în turneu în America - 15 ore în urmă
Cele mai tari filme pentru pasionatii de ruleta - 15 ore în urmă
Proiect de suflet în Parohia Ortodoxă „Șesu-Mănăstirii” Rozavlea – „Nicio lună din anul 2025 fără rugăciune și binecuvântare în casa credincioșilor noștri” - 18 ore în urmă
Recitați o strofă din Eminescu și intrați gratuit la muzeu - în urmă
Frumusețile naturale din județ: Cascada Cailor, aria din Maramureș care atrage pe bună dreptate, mii de turiști! Iată legenda fantastică a locului!
Frumusețile naturale din județ: Cascada Cailor, aria din Maramureș care atrage pe bună dreptate, mii de turiști! Iată legenda fantastică a locului!
Unul dintre cele mai căutate obiective turistice din Maramureș este, fără doar și poate, Cascada Cailor. Cascada Cailor este situată în apropiere de stațiunea turistică Borșa, în partea de Nord-Est a Munților Rodnei.
Apa adunată într-un circ glaciar se scurge peste un abrupt calcaros numit „Podul Cailor”, în mai multe trepte, rezultând cea mai mare cascadă din România. Se află la altitudinea de 1300 m iar căderea de apă este de 90 metri. Cascada este accesibilă din mai multe direcții, dinspre Borșa-Complex cu telescaunul, sau pe jos, sau dinspre zonele mai înalte ale Munților Rodnei.
Denumirea cascadei provine de la o legendă în care se spune că o herghelie de cai încolțită de urși s-a aruncat în prăpastie. Bogăția pășunilor acelor locuri atrăgeau oile și caii, iar după această întâmplare păstorii ar fi vărsat lacrimile care au dat naștere Cascadei Cailor. Până și muntele și-a primit acest nume, ca și pârâul care coboară la vale. Minunate sunt peisajele care străjuiesc Cascada Cailor în orice anotimp. Acesta este un semn evident că natura este spectaculoasă indiferent de luna din calendar. Măreția ei nu ține cont de dată, ci de disponibilitatea dumneavoastră de a o descoperi! Merită, pe cuvânt!
C.Ț.
*Explicație foto: imaginile sunt din zilele 9 octombrie, 7 mai 2021