Share
Frumusețile Maramureșului: Rac surprins în Lacul Mogoșa. Iarăși frumoasa stațiunea turistică are viață! Domeniul este asaltat în zilele toride! (VIDEO ȘI FOTO)

Frumusețile Maramureșului: Rac surprins în Lacul Mogoșa. Iarăși frumoasa stațiunea turistică are viață! Domeniul este asaltat în zilele toride! (VIDEO ȘI FOTO)

Unul din locurile minunate situat în proximitatea municipiului Baia Mare și a orașului Baia-Sprie este, fără îndoială, Domeniul Mogoșa. Stațiunea turistică și-a recâștigat strălucirea după ani de zile în care a fost tărâm închis.

Odată ce noii proprietari au început ample lucrări de reabilitare, spațiul situat în inima naturii a reintrat, treptat, în circuitul turistic. Așa se face că acum în zilele toride este extrem de căutat, întrucât se află la înălțime și departe de toropeala orașului.

În fiecare weekend stațiunea turistică este luată cu asalt de zeci de persoane. Fiecare își petrece timpul după voia sa. Unii preferă să înoate pe distanțe cât mai mari, în timp ce alții preferă doar să stea la bronz, sub soare, la marginea lacului. Desigur că mai există varianta unei plimbări cu hidrobicicletă.

Ca atare fiind bine și foarte cald, și în weekendul revendicat atât de iulie cât și de august, a fost full de vizitatori, cei mai mulți încântați că locul este din nou accesibil turiștilor iubitori de natură. Astfel nu mică le-a fost mirarea unor turiști aflați la Lacul Bodi Mogoșa să observe, așteptând cuminte pe o piatră, în apă, un crustaceu ce pare a fi un rac. Conform literaturii de specialitate, el este fie de râu (chiar dacă se află într-un lac), fie de lac, fie de ponoare.

Cert este faptul că dacă alegeți într-o zi toridă ca destinație Domeniul Mogoșa aveți posibilitatea nu doar să vă distrați, dar și să redescoperiți natura, așa cum este ea. Mai mult decât atât, administratorii și administrația locală au ținut să arate că în perioada următoare se vor face permanent îmbunătățiri în ceea ce privește aspectul zonei.

C.Ț.

Citește și

Lucrările din zona turistică Mogoșa: Vremea capricioasă a dat peste cap planurile administratorilor! Totuși, se anunță mari surprize pentru această vară (FOTO)


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu