Share
Lucrările din zona turistică Mogoșa: Vremea capricioasă a dat peste cap planurile administratorilor! Totuși, se anunță mari surprize pentru această vară (FOTO)

Lucrările din zona turistică Mogoșa: Vremea capricioasă a dat peste cap planurile administratorilor! Totuși, se anunță mari surprize pentru această vară (FOTO)

Zona Cabanei Mogoșa și a Lacului Bodi constituie unul dintre locurile cu cel mai mare potențial turistic din arealul orașului Baia-Sprie și, implicit, a municipiului Baia Mare.

E cunoscut faptul că accesul în arealul în care se află cabana a fost restricționat de foștii proprietari, însă situația s-a schimbat radical, în mod pozitiv, în cursul anului trecut.

Întreg perimetrul are noi proprietari, dornici să revitalizeze zona și să o readucă în circuitul turistic. Primii pași s-au făcut în cursul anului trecut, atunci când s-au început lucrări de modernizare și chiar s-au organizat unele evenimente, în măsura în care a fost posibil, în contextul pandemiei de COVID-19.

Anul acesta, planurile proprietarilor și ale autorităților orașului Baia-Sprie sunt și mai mari. Pe parcursul sezonului rece, angajații Serviciului Public Baia-Sprie au lucrat în atelier la producerea/debitarea materialelor și a produselor finite necesare amenajării spațiilor publice, au anunțat autoritățile locale la începutul acestei primăveri. În conformitate cu parteneriatul public-privat, se va amenaja, în acest an, o promenadă în jurul lacului constând din alei și podețe care vor ușura accesul turiștilor. De asemenea, este prevăzută amenajarea unei parcări în zona lacului 3.

Numai că vremea capricioasă a întârziat realizarea lucrărilor dorite. Cu toate acestea, turiștii vor fi întâmpinați așa cum se cuvine în această vară, dau asigurări proprietarii. “Primăvara asta capricioasă ne-a dat planurile peste cap. Am avut ploi, vânt, frig și chiar zăpadă, atunci când speram să vedem copacii înmuguriți. Dar să știți, dragi prieteni, că nimic nu ne stă în cale și continuăm să ne pregătim pentru reîntâlnirea cu voi. Avem multe surprize plăcute și de-abia așteptăm să petrecem împreună o vară mi-nu-na-tă! Țineți aproape pentru a fi la curent cu noutățile!”, au arătat reprezentanții Domeniului Mogoșa.

C.Ț.

Citește și

Frumusețile Maramureșului: Mogoșa își recapătă, treptat, strălucirea! Va fi amenajată pentru turiști o promenadă cu alei și podețe în jurul lacului (FOTO)

Lasă un comentariu