Share
Fenomene de iunie: Ziua și noaptea, numai cod galben în Maramureș. Cât o mai ținem așa

Fenomene de iunie: Ziua și noaptea, numai cod galben în Maramureș. Cât o mai ținem așa

Credeați că am scăpat de vremea capricioasă în Maramureș! Nici vorbă!

Agenția Națională de Meteorologie a prelungit informarea meteo de manifestări de instabilitate atmosferică, din 9 iunie, ora 09.30  până în 12 iunie, ora 09.00.

În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, în cursul zilei de marți (9 iunie) îndeosebi în regiunile intracarpatice și la munte, în noaptea de marți spre miercuri (9/10 iunie) în sud-vest, iar miercuri și joi (10 și 11 iunie) în cea mai mare parte a țării. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp, iar pe arii restrânse 30 l/mp. Gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat până la finalul săptămânii în majoritatea regiunilor.

Mai avem și o atenționare de tip cod galben, valabil în intervalul 9 iunie, ora 12.00 – 10 iunie, ora 10.00. Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată. În Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, vestul Olteniei, precum și în zonele montane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea și caracter torențial. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

C.Ț.

Lasă un comentariu