Share
Fake news-uri și manipulare: Mesaj fals atribuit lui Raed Arafat. Textul lasă să se înțeleagă că ar cere raportări false

Fake news-uri și manipulare: Mesaj fals atribuit lui Raed Arafat. Textul lasă să se înțeleagă că ar cere raportări false

Campaniile de manipulare din ultima perioadă ating cote alarmante. Ultima ispravă a conspiraționiștilor îl are în centru pe Raed Arafat. Persoane (încă) necunoscute au remis DSP-urilor din țară un mesaj atribuit secretarului de stat, prin care acesta ar cere raportări false. 

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a remis o informare asupra unui mesaj fals, atribuit secretarului de stat Raed Arafat și transmis Direcțiilor de Sănătate Publică din țară.

„Mesajul este transmis de pe adresa de mail gsc@mai.gav.ro, adresă care nu aparține niciunei instituții guvernamentale și care folosește o succesiune similară, dar parțială, a literelor care compun domeniul de internet rezervat Guvernului. Textul este conceput pentru a lăsa impresia că se solicită Direcțiilor de Sănătate Publică să raporteze discreționar numărul de infectări și de decese. Mesajul este unul fals și facem apel la mass-media de bună credință să nu popularizeze acest tip de mesaje create special pentru a induce ideea că cifrele raportate public nu sunt reale”, a anunțat GCS.

Aceste campanii de dezinformare sunt cu atât mai grave cu cât a crescut numărul infectărilor în România, iar mai multe state au trecut deja țara noastră pe lista țărilor periculoase în contextul pandemiei COVID-19.

C.Ț.

Lasă un comentariu