Share
Exclusiv: Situația se înrăutățește! Secția ATI-COVID de la Spitalul Județean Baia Mare „a fost inaugurată”! 25 pacienți la Terapie Intensivă în Maramureș

Exclusiv: Situația se înrăutățește! Secția ATI-COVID de la Spitalul Județean Baia Mare „a fost inaugurată”! 25 pacienți la Terapie Intensivă în Maramureș

Situația se înrăutățește pe zi ce trece în Maramureș! Secția ATI de la spitalul-suport COVID-19 (Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr. Nicolae Rușdea”) din Baia Mare este plină. 19 pacienți, 19 paturi.

Așa cum am relatat zilele trecute, a fost realizat un scenariu în cazul în care acest lucru se va întâmpla. Mai exact, dacă va fi depășită capacitatea Secției ATI de la TBC, Spitalul Județean Baia Mare va primi pacienții infectați (sau suspecți) cu noul coronavirus.

Conform surselor medicale ale DirectMM.ro, la Spitalul Județean „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare, se aflau, luni, 26 octombrie, la orele dimineții, pe Secția ATI destinată bolnavilor de COVID-19, 6 pacienți. În total, capacitatea Secției ATI-COVID de la Județean este de 9 paturi. Trebuie spus că aceștia sunt tratați la Spitalul Județean din Baia Mare doar temporar, până când se eliberează paturi la Spitalul TBC, întrucât cea mai mare unitate medicală din Maramureș nu este spital COVID. Spunem asta și în contextul în care Spitalul de Boli Infecțioase nu funcționează secție de Terapie Intensivă. Adăugăm și faptul că paturile de Terapie Intensivă destinate bolnavilor de COVID de la Spitalul Județean Baia Mare sunt separate de cele de ATI pentru celelalte afecțiuni.

19 plus 6 face 25. Ba chiar și raportarea DSP Maramureș indica faptul că ieri, 25 octombrie, sunt 23 paturi ocupate la Terapie Intensivă, în județul nostru. Facem o precizare importantă. În urmă cu exact 5 zile, scriam că numărul de pacienți la ATI este de 12 în Maramureș, conform datelor CJSU Maramureș. 12 din 19, aflați la Spitalul de Pneumoftiziologie. Azi, 26 octombrie, după nici o săptămână, numărul s-a dublat.

Așadar, maramureșenii trebuie să știe că situația este oricum, numai roz nu. În prezent, nu vorbim despre un colaps al sistemul medical, însă perspectivele sunt întunecate în condițiile unei creșteri constante și exponențiale a cazurilor de COVID-19. Regulile expuse de autorități se cer a fi respectate dacă nu dorim să ajungem dintr-un scenariu roșu într-unul… negru.

C.Ț.

Citește și

Cât mai rezistă sistemul sanitar?: 12 din cele 19 paturi ale Secției ATI a spitalului-suport COVID-19 din Baia Mare sunt ocupate! Ce măsuri sunt la îndemâna autorităților

1 Comentariu în această postare

  1. Simon. Gianina

    Sectia ATI covid Baia Mare LAGAR DE EXTERMiNARE!!!Dupadecesul bolnavilor nu se restituie lucrurile de valoare sau banii pe care aveau pacientii asupra lor.

    Răspunde

Lasă un comentariu