Share
Exclusiv DirectMM:Pentru România: Căpitanul echipei băimărene Ana Maria Tănasie despre onoarea mare de juca sub tricolor: „Trăiri speciale! Sunt rodul muncii”!

Exclusiv DirectMM:Pentru România: Căpitanul echipei băimărene Ana Maria Tănasie despre onoarea mare de juca sub tricolor: „Trăiri speciale! Sunt rodul muncii”!

Exclusiv DirectMM:Pentru România! Căpitanul echipei băimărene Ana Maria Tănăsie despre onoarea mare de juca sub tricolor: „Trăiri speciale! Sunt rodul muncii”!

În perioada 1-19 decembrie 2021, va avea loc turneul final al Campionatului Mondial de handbal feminin. Acesta se va disputa în Spania. Din lot fac parte și patru sportive de la CS Minaur Baia Mare, Cristina Laslo, Anca Polocoșer, Oana Borș și Ana Maria Tănasie.

Ana Maria Tănasie este chiar căpitanul echipei băimărene în prezent. DirectMM.ro a vorbit cu ea acum, înainte de acest campionat mondial, atât despre onoarea de a juca sub tricolorul României, mai ales că astăzi este Ziua Națională a României, cât și despre echipa de club, performanțe, dar și ce sfaturi ar da tinerelor care doresc să facă o carieră dintr-un sport atât de iubit în Baia Mare.

În Final Four-ul EHF European League disputat în Baia Mare, în 8-9 mai 2021, Ana Maria a fost cea mai bună marcatoare a echipei maramureșene, alături de Jovana Kovacevic, fiind declarată omului meciului pentru locul 3. „A fost un sentiment special, mai ales că a fost vorba despre Baia Mare, orașul unde eu am crescut ca și jucătoare și unde am avut cele mai mari realizări”, arată pentru DirectMM.ro Ana Maria Tănasie. Și totuși ce înseamnă pentru ea postul pe care evoluează, cel de extremă stângă. „Dacă mă întrebi pe mine, îți voi spune că este cel mai frumos post! Mie îmi place foarte mult alergarea, care este unul din principalele calități pentru acest post”, arată sportiva. Ana Maria Tănasie a evoluat atât pentru Baia Mare cât și pentru Craiova. Am vrut să știm dacă există diferențe între suporteri. Tot acolo a făcut echipă cu două sportive iubite în Baia Mare, Aneta Udriștioiu, care a jucat pentru echipa maramureșeană, și Ane Eidem, o norvegiancă ce a evoluat doar la Craiova, dar a fost iubită la noi.

Iată ce ne-a răspuns Ana Maria! „În ambele orașe am fost o jucătoare foarte iubită de public. Însă este clar, Baia Mare este și va rămâne specială din acest punct de vedere. Publicul din Baia Mare este ceva de vis!!! Nu știu dacă exista jucătoare care să nu își dorească asemenea suporteri”. Cât despre cele două Ane… „Sunt două fete cu care eu m-am înțeles foarte bine atât pe teren cât și în afara lui. Două jucătoare extrem de serioase și dornice de performanța. Automat au apărut și rezultatele”, arată Ana Maria. Este știut faptul că există mulți copii care îi văd pe sportivii preferați drept eroi. Am rugat-o pe Ana Maria să le ofere un sfat.

„Sfatul meu este să își urmărească visul, însă trebuie să își dorească din toată inima iar rezultatele vor apărea. Este nevoie de multă muncă și seriozitate. Acestea sunt armele principale pentru a ajunge oriunde își doresc. Fiecare exercițiu făcut pe lângă antrenamentul cu echipa îi va ajuta să ajungă mai repede la visul lor”, punctează sportiva.

Dar cum bucuria se clădește pe amintiri frumoase!… „Cea mai frumoasă amintire a fost în primul an de Champions League cu Baia Mare și anul în care am ieșit campioane. A fost de vis, visul oricărui jucător”, explică Tănasie. Curioși din fire, am întrebat-o ce reprezintă nr.9, iar Ana Maria ne-am răspuns că este un număr norocos pentru ea. Iar cum astăzi începe Campionatul Mondial am rugat-o pe sportiva băimăreană să ne spună ce simte atunci când joacă sub tricolor. „Atunci când joci pentru România, cred că orice sportiv joacă cu inima, sunt trăiri speciale, este rodul muncii tale. Nu vreau sa am așteptări, știu că vom da totul pe teren pentru o clasare cât mai bună”, arată Ana Maria Tănasie. Discuția se încheie cu un gând pentru suporterii băimăreni. „Le mulțumesc tuturor oamenilor care iubesc handbalul și abia aștept să fie iarăși sala arhiplină. Îi aștept cu nerăbdare, sunt una din jucatoarele pe care publicul o ajută, îmi transmit foarte multă energie”, mai arată căpitanul echipei băimărene. Le dorim succes la acest Campionat Mondial!

C.Ț.

Citește și

Exclusiv DirectMM.ro: Oana Borș, mezina lotului CS Minaur Baia Mare: “Visul oricărui sportiv este să ajungă la Olimpiadă. Este principalul meu obiectiv în carieră” (FOTO)

Lasă un comentariu