Share
Exclusiv DirectMM.ro: Oana Borș, mezina lotului CS Minaur Baia Mare: “Visul oricărui sportiv este să ajungă la Olimpiadă. Este principalul meu obiectiv în carieră” (FOTO)

Exclusiv DirectMM.ro: Oana Borș, mezina lotului CS Minaur Baia Mare: “Visul oricărui sportiv este să ajungă la Olimpiadă. Este principalul meu obiectiv în carieră” (FOTO)

Echipa feminină a CS Minaur Baia Mare este, fără îndoială, una dintre cele mai iubite din țară. Există, în continuare, un val de simpatie pentru jucătoare, cu toate că ultimii ani au fost cu suișuri și coborâșuri. În actualul lot al echipei se află și Oana Borș, o tânără de mare perspectivă, în vârstă de numai 17 ani.

Oana Borș este născută în 27 noiembrie 2003 și a debutat deja atât la prima echipă a CS Minaur Baia Mare, cât și la echipa națională, la categoria sa de vârstă, fiind adeseori cea mai bună marcatoare. Ea evoluează ca extremă dreapta, are 1,77 m și 60 kg, iar în sezonul actual a intrat pe teren în patru meciuri și a înscris zece goluri, cel mai recent din propria jumătate, împotriva Gloriei Buzău. DirectMM.ro a vorbit cu Oana Borș despre handbal, atitudine, performanță, visuri și viitor.

Cătă Țineghe – Ești cea mai tânără componentă a CS Minaur Baia Mare. Ce înseamnă asta pentru tine?

Oana Borș – A fost o supriză pentru mine și nu mă așteptam să debutez atât de devreme în prima ligă, dar, totodată, este și o onoare pentru că am ocazia de a mă antrena și de a juca alături de jucătoare experimentate, care m-au primit foarte bine!

Cătă Țineghe – Ai fost convocată la națională! În ce mod este asta o provocare pentru tine?

Oana Borș – Este o mândrie să joci pentru România. De fiecare dată când sunt convocată, merg acolo cu toată inima și sunt mereu pregătită să dau totul pe teren.

Cătă Țineghe – Sunt sigur că ai jucătoare din generația actuală care îți plac. Care ar fi acelea și de ce?

Oana Borș – Melinda Geiger care, din păcate, s-a lăsat de handbal, este primul meu idol. De mică, văzând-o pe ea jucând handbal, am înțeles că asta o să fac și eu. Îmi plăcea stilul ei de joc, dar mai ales atitudinea cu care trata orice meci. O altă jucătoare pe care o admir foarte mult este Alexandra Do Nascimento. Ea joacă postul pe care eu îl joc și, pur și simplu, mă văd pe mine în ea. Este o jucătoare cu o talie mare pentru extremă, dar și cu un braț foarte bun de aruncare. Este foarte experimentată și deține un bagaj impresionat al stilui de aruncări la poartă.

Cătă Țineghe – Să spunem că astăzi ai fi convocată la naționala mare și ar fi un meci decisiv. Care ar fi atitudinea ta?

Oana Borș – “Aș mușca din ele”. Aș merge acolo foarte montată să câștigăm și să luptăm până la fluierul final alături de coechipierele mele!

Cătă Țineghe – Care sunt țintele tale în materie de trofee în lunga carieră care îți este înainte și de ce?

Oana Borș – Visul oricărui sportiv este să ajungă la Olimpiadă. Acesta este principalul meu obiectiv în carieră. Mi-aș dori să ajung la o echipă care sa se bată în cele mai înalte competiții. Visul meu de când eram copil este să pot juca pentru Baia Mare, orașul meu natal și să câștigam trofee alături de echipă. Un vis care se poate împlini în viitorul apropiat este cel de a câștiga o medalie alături de lotul național al generației mele, pentru că ne dorim foarte mult asta și trebuie să arătam ce putem.

Cătă Țineghe – Care crezi că sunt calitățile cele mai importante pentru a fi un sportiv de calitate?

Oana Borș – Din punctul meu de vedere, munca și puterea de sacrificiu sunt cele mai importante calități. Nu trebuie să lipsească nici dorința de a te autodepăși mereu și mentalitatea de învingător. Chiar dacă nu este o calitate, caracterul este cel care face diferența dintre un profesionist și un amator.

Cătă Țineghe – Ce sfaturi ai da tinerelor care doresc să se apuce de handbal?

Oana Borș – Îi sfătuiesc pe cei care doresc să se apuce de handbal să o facă pentru că este un sport care te dezvoltă pe tine ca om și te ajută să îți dezvolți anumite calități, dar cunoști și persoane noi și ai ocazia să vezi lumea . O să întâmpine și greutăți care îi vor întări, dar vor avea și satisfacții care nu se compară cu nimic.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu