Share
Exclusiv DirectMM! Apel făcut de pădurarul băimărean care răspunde de sectorul din apropierea municipiului: Se caută cei care au aprins ieri focul!

Exclusiv DirectMM! Apel făcut de pădurarul băimărean care răspunde de sectorul din apropierea municipiului: Se caută cei care au aprins ieri focul!

Exclusiv DirectMM! Apel făcut de pădurarul băimărean care răspunde de sectorul din apropierea municipiului: Se caută cei care au aprins ieri focul!

Ziiua de 21 martie 2023 a adus o intervenție de amploare a autorităților responsabile, pe Dealul Crucii, situat în nord-estul municipiului Baia Mare. Zeci de pompieri au intervenit pentru a stinge focarele aflate și la 7 km distanță.

Totul a început la orele amiezii, în jurul orelor 13.00-14.00. Odată ce s-a declanșat alarma, forțele de intervenție au pornit în misiune. 29 pompieri și 25 lucrători ai ocoalelor silvice au luptat cu flăcările preț de mai bine de 7 ore. Asta în prima fază. Constatarea autorităților este că vorvim despre foc deschis, pus intenționat sau din inconștiență.

„Sunt pădurarul din această zonă! Așa ceva nu am pomenit de 20 de ani de când fac această meserie! Pe o distanță de aproximativ 7 km, cineva a pus foc, intenționat, din loc în loc, (aproximativ 8-9-10 focare)! Fac apel, dacă cineva a fost în zona Valea Vicleană, Dealu Crucii, Cariera Sfântul Ioan, Usturoiu, în cursul zilei de 21 martie 2023, orele 12-15 și ar putea să ne ofere ceva detalii, dacă a văzut ceva persoană suspectă, care ar fi putut să facă acest lucru (unul din ăsta cred că îl putem deosebi de restul civilizației) să mă contacteze în privat!”, arată Dumitru Cizmar într-un apel pe DirectMM.ro.

Practic, prima intervenție a ținut 7 ore, de la orele 13.00-14.00 până la orele 19.00-20.00, după care s-au făcut acțiuni de patrulare, întrucât a existat riscul ca focul să se reaprindă, dat fiind faptul că sunt multe cioate uscate. „Acolo este un traseu turistic. Ciudat este că la amiază erau mai multe focare, de-a lungul traseului, semn că persoanele respective au făcut mai multe focuri. Cel mai depărtat loc cu flăcări, la 7 km distanță de primul. Așa ceva nu am văzut niciodată! Seara era stins focul, pe la 12 noaptea ne-am retras. La 4 dimineață am revenit. Dimineața se aprinseseră unele cioate din nou, fiind multe uscate. Momentan intervenim noi, silvicii, de la ocoalele din apropiere (n.red. Municipal Baia Mare, Privat Baia Mare și Firiza), urcăm cu apă în spate, și acum suntem aici. Sperăm să ținem noi sub control situația, dar dacă va fi necesar vom chema iarăși pompierii. Pe parcursul intervenției, măicuțele de la mănăstire au lucrat cot la cot cu noi. Acum am reușit să localizăm și să stingem flăcările, dar stăm să monitorizăm”, arată pentru DirectMM.ro Dumitru Cizmar. Vom reveni cu amănunte!

C.Ț.

Citește și

Bilanțul flăcărilor de lângă municipiul Baia Mare!

Incendiu puternic pe Dealul Crucii, Baia Mare!


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu