Share
Exclusiv DirectMM: 9 Ani: Avântul din Maramureș a reușit să înfrunte pe marea campioană a României! Cum a șocat echipa din Bârsana o țară întreagă!

Exclusiv DirectMM: 9 Ani: Avântul din Maramureș a reușit să înfrunte pe marea campioană a României! Cum a șocat echipa din Bârsana o țară întreagă!

Exclusiv DirectMM: 9 Ani: Avântul din Maramureș a reușit să înfrunte pe marea campioană a României! Cum a șocat echipa din Bârsana o țară întreagă!

Luni, 26 septembrie 2022, se împlinesc fix 9 ani de la meciul istoric cu Steaua București din Cupa României. „Deși au trecut atâția ani am rămas împreună majoritatea jucătorilor (cei care lipsesc din poza sunt absenți motivați la meciul de astăzi), țin să le mulțumesc pentru performanța obținută și nu în ultimul rând suporterilor atât de la noi cât și din întreaga țară, galeriei care a fost la mare înălțime”, a arătat capitanul acelei echipe de vis, Teodor Ștefanca, primarul comunei Bârsana.

În acel an, Avântul Bârsana a avut un parcurs fenomenal. Echipa de Liga 4 a câștigat, atunci, Cupa României pe Maramureș, după care a eliminat, pe rând, Plimob Sighetu Marmației (8-5), Unirea Dej (2-1), FC Universitar Baia Mare (2-1), Olimpia Satu Mare (2-1) și Gloria Bistrița (3-2). Din păcate, echipa maramureșeană s-a înclinat în fața Stelei București, în partida disputată în 16-mi, în Berceni, cu 4-0. Însă, foarte important de precizat este faptul că la pauză era numai 1-0 pentru cea mai titrată echipă din România.

Foarte de important de spus este, însă, faptul că maramureșenii au mers însoțiți la marele meci de o mulțime de suporteri din comună. Aceștia au făcut o atmosferă incredibilă, cu muzică tradițională, așa cum numai moroșenii știu să facă, atrăgând toate privirile și camerele de fotografiat sau de filmat (iar asta pe bună dreptate!). Vezi imaginile superbe, la finalul materialului! Trebuie să menționăm și că celebra fotografie cu duelul dintre el și Mihai Costea (vezi mai jos, lângă caseta meciului) este păstrată cu sfințenie de primarul Teodor Ștefanca (pe atunci viceprimar, antrenor și căpitan) în biroul de la Primăria Bârsana.

Iată echipele în acel duel inedit, care va rămâne în istorie (cu promisiunea că vom mai vorbi despre acest meci)!
Steaua București: Niță – G. Matei, Bratu, Varela, Pârvulescu – Prepeliță, Neagu – Râpă, Răduț, Mitriță – M. Costea. Antrenor: Laurențiu Reghecampf. Rezerve: Tătărușanu, Filip, Aldea, Tatu, Grădinaru, Kapetanos, Iancu
Avântul Bârsana: Paşcu – Coşa, Rahovan, Dăncuş, Dunca – Teodor Ştefanca, Petre Stan – Deac, Ţiple, Ofrim – Marincean. Antrenor: Teodor Ștefanca. Rezerve: Vasile Iură, Vasile Mărginean, Florin Godja, Alexandru Ştefanca, Ioan Zonga, Ion Godja Mitraş, Florin Grigor, Mihai Pop, Ion Godja.

Am vorbit cu căpitanul acelei echipe de vis, primarul actuial al comunei Bârsana, Teodor Ștefanca. Puțini știu istoria acestei fotografii care, de altfel, se află, înrămată, în biroul primarului. A făcut o întindere după ce l-a blocat pe atacantul naționalei de atunci, dar l-a oprit.

„Astăzi se împlinesc 9 ani de la meciul istoric cu Steaua,26 septembrie 2013 din cupa României Un meci la care am visat cu ochii deschiși si acest vis mi a fost împlinit cu ajutorul băieților, colegilor de echipă care au fost fenomenali si pina la acel joc dar și la jocul cu Steaua din 16 zecimile Cupei Romaniei si nu in ultimul rand cu ajutorul lui Dumnezeu. Suporterii au fost linga noi pe tot parcursul Cupei Romaniei aici acasa la Bîrsana si apoi in Berceni unde au făcut spectacol in tribune cărora le mulțumim! O amintire atât de plăcută, am scris istorie in fotbalul românesc iar mesajele de încurajare din toată țara si apoi de felicitare ne au făcut sa ne simțim mândri pentru ca încă se mai vorbește de acel meci si astăzi”, arată pentru DirectMM.ro Teodor Ștefanca, primarul comunei Bârsana. Și primarul și-a propus să repete isprava, realizând o bază sportivă pentru viitorii sportivi. Bârsana are clar viitor! Depinde de autorități cum își vor promova valorile!

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


1 Comentariu în această postare

  1. Mircea Sergiu Cosa

    Am fost la meci și a fost ceva de vis că le-am arătat ultrașilo ce galerie superbă avem!

    Răspunde

Lasă un comentariu