Share
Exclusiv: A nins bine, în octombrie, în Maramureș! Zăpadă așternută pe sol în zona Munții Rodnei. Ce urmează (FOTO)

Exclusiv: A nins bine, în octombrie, în Maramureș! Zăpadă așternută pe sol în zona Munții Rodnei. Ce urmează (FOTO)

Vreme caracteristică de toamnă către iarnă, în unele zone din Maramureș. S-a răcit, iar cerul a fost mai mult noros. Pe arii extinse a plouat. In zona montana inalta, in cursul serii si al noptii, precipitatiile au fost sub forma de ninsoare în zona stației meteo Iezer, dar asta nu înseamnă că peisajul hibernal va persista în întregul sezon.

Cantitatea maxima de apa inregistrata a fost de 18.1 l/mp la statia meteo Iezer. Vantul a suflat slab la moderat cu unele intensificari in zona montana inalta de pana la 43 km/h. Temperaturile maxime au fost 11 grade la Ocna Sugatag, Targu.Lapus si 12 grade la Baia Mare, Sighetu Marmatiei.

„In zona montana inalta s-a semnalat ceata. Stratul de zapada, era prezent in zona montana inalta si masura 2 cm. Vremea va continua sa se raceasca, devenind rece pentru aceasta perioada astazi in judet. Cerul va fi temporar noros. Pe arii relativ extinse, in cursul zilei si al serii, va ploua in general slab. In zona montana, indeosebi la altitudini de peste 1400 m, precipitatiile vor fi sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari la munte indeosebi pe creste, cu viteze la rafala ce vor depasi 60-70 km/h”, a explicat Dan Bucă, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureș.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 7 și 9-13 grade, iar cele minime de la 1-3 la 7 grade. Izolat dimineata, in zonele joase vor fi conditii de ceata. Mai pe scurt, au fost lapovițe și ninsori la altitudini mai mari de 1.800 de metri, așa cum se vede în imagine. Atenție, așadar, la vreme!

C.Ț.

Lasă un comentariu