Share
Zile fierbinți: Vremea se reîncălzește în Maramureș. Sunt așteptate valori termice ridicate și disconfort termic accentuat în unele zone

Zile fierbinți: Vremea se reîncălzește în Maramureș. Sunt așteptate valori termice ridicate și disconfort termic accentuat în unele zone

Vremea se va reîncălzi brusc în acest weekend. Mai exact, în zilele de 29, 30 și 31 august, vom avea valori termice întâlnite, de obicei, la mijlocul verii.

Agenția Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare de cod galben de caniculă și disconfort termice pentru aceste trei zile care nu va viza, în mod direct, județul nostru.

În intervalul menţionat, în zonele de câmpie și de podiș disconfortul termic va fi accentuat și local va fi caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor atinge 33-36 de grade și în jur de 37 de grade în regiunile sudice. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Totuși, nici Maramureșul va fi ocolit de valul de căldură, mai ales că județele Satu Mare, Sălaj și Cluj sunt vizate de codul galben. Așadar, valori termice ridicate vor fi, predominant, în jumătatea vestică a județului Maramureș. Se vor înregistra, în regiunea noastră, valori termice de la 27-29 la 33 grade, mai ridicate, 31-33 grade în partea vestică. Temperatura resimțită ar putea depăși 34 de grade, ajungând, local, chiar la 37-39 grade. Indicele temperatură-umezeală se va apopia de pragul de 80 de unități sau, local, chiar îl va atinge, astfel că vom avea parte de disconfort termic în unele zone. Acest disconfort termic ar putea fi mai accentuat îndeosebi în aglomerările urbane, respectiv Baia Mare, Sighetu Marmației sau Târgu Lăpuș. Vom reveni cu detalii!

C.Ț.

Lasă un comentariu