Share
Eveniment în Sighetu Marmației: În județul Maramureș ziua națională de comemorare în România a victimelor Holocaustului a fost marcată așa cum se cuvine (FOTO)

Eveniment în Sighetu Marmației: În județul Maramureș ziua națională de comemorare în România a victimelor Holocaustului a fost marcată așa cum se cuvine (FOTO)

Eveniment în Sighetu Marmației! În județul Maramureș ziua națională de comemorare în România a victimelor Holocaustului a fost marcată chiar așa cum se cuvine!

Vineri, Comunitatea Evreilor din Sighetu Marmației a marcat Ziua națională de comemorare a victimelor Holocaustului din România, eveniment ce s-a desfășurat la Monumentul Holocaustului din oraș, construit în memoria celor aproape 38.000 de evrei din Maramureș deportați și uciși în taberele de concentrare naziste.

Alegerea datei de 9 Octombrie pentru comemorarea victimelor Holocaustului din România este legată de propunerea venită din partea Comisiei Internaţionale pentru Studierea Holocaustului în România, condusă de laureatul Premiului Nobel pentru Pace, Elie Wiesel și instituită prin Hotărâre de Guvern pe 5 mai 2004.
Alături de membrii comunității evreiești din Sighetu Marmației și de elevii mai multor unități de învățământ din oraș, la evenimentul comemorativ a participat și primarul Vasile Moldovan.

”Aducem un pios omagiu victimelor Holocaustului, îi onorăm pe cei care au supraviețuit atrocităților și condamnăm ferm diseminarea urii și a discriminărilor de orice natură. Promovarea diversității, a respectării drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, reprezintă condiții esențiale pentru construirea și dezvoltarea unei societăți sănătoase, democratice, iar municipiul Sighetu Marmației este expresia vie a multiculturalității și a bunei conviețuiri între cetățenii de diferite etnii și credințe, care locuiesc de veacuri în orașul nostru. Istoria nu o putem schimba, dar putem transmite generațiilor viitoare mesajul cel mai important, acela că am învățat din derapajele istoriei și am construit o societate bazată pe respectarea drepturilor cetățenilor ei, iar pentru ca tragedii precum Holocaustul să nu se mai repete, cea dintâi datorie a noastră este să nu uităm!”, arată Vasile Moldovan, primarul Municipiului Sighetu Marmației.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu