Share
Eurovision 2022 Selecția Națională: Artista pop Aris, tânărul maramureșean Andrei Petruș și cântăreți mai mult consacrați sau debutanți. Vezi aici toată lista!

Eurovision 2022 Selecția Națională: Artista pop Aris, tânărul maramureșean Andrei Petruș și cântăreți mai mult consacrați sau debutanți. Vezi aici toată lista!

Eurovision 2022 Selecția Națională: Artista pop Aris, tânărul maramureșean Andrei Petruș și cântăreți mai mult consacrați sau debutanți. Vezi aici toată lista!

Echipa Eurovision România va organiza, în luna ianuarie, o sesiune de înregistrări într-unul dintre studiourile TVR, pentru cele 46 de piese. Acestea vor fi difuzate pe canalele Televiziunii Române și online, pe site-ul oficial al Eurovision România, pe canalul TVR de Youtube și pe pagina de Facebook Eurovision România, la începutul lunii februarie.

20 piese ajung în semifinala de pe 12 februarie, difuzată de TVR (5 piese alese de public, 15 alese de juriu). În premieră, fanii își vor putea vota favoriții pe pagina oficială Facebook, unde pot salva cinci piese pentru a doua etapă a semifinalei. Juriul va califica alte 15, iar semifinala se va încheia pe 12 februarie, cu un show tv, în cadrul căruia juriul de specialiști va alege doar zece piese pentru marea finală. Când are loc Marea Finală a Selecției Naționale Eurovision 2022? Ultimul act al Selecției Naționale are loc pe 5 martie, dată la care va fi anunțat numele reprezentantului țării noastre la Eurovision 2022. Concursul are loc perioada 10 – 14 mai 2022, la Torino, Italia, arată infomusic.ro.

Semifinaliștii Selecției Naționale Eurovision 2022 (în ordine alfabetică):
Aldo Blaga – Embers
Alex Parker & Bastien – All this love
Alexa – Hoodies and cold nights
Alina Amon – Without you
ANA – Youngster
Andra Oproiu – Younique
Andrea Stocchino – Avere paura
Andrei Petruş – Take me
ARIS – Do Svidaniya
Ayona – Let me come to you
Barbara – Hypnotized
Bogdan Dumitraş – Sign
Carmen Trandafir – Măşti
Cezar Ouatu – For everyone
Ciro De Luca – Imperdonabile
Cream, Minodora şi Diana Bucşă – România mea
Dan Helciug – 241
Dora Gaitanovici – Ana
E-an-na – Malere
Eliza G – The other half of me
Eugenia Nicolae feat. Cazanoi Brothers – Doina
FABI – That way
Forţele de muncă – Hai afară, frate!
Gabriel Basco – One night
Giulia-Georgia – Fiind your way
Ivel – Neverending
Jessie – Regret
Kyrie Mendél – Hurricane
Letiţia Moisescu – Mirunica
Leyah – I’ll be fine
Mălina – Prisoner
Miryam – Top of the rainbow
MØISE – Guilty
Oana Tăbultoc – Utopia
Olivia Miheţ – Fragile
Othello – You’re worthy
Outflow – Running in circles
PETRA – Ireligios
Roberta-Maria Popa – Indigo
Romeo Zaharia – Until the fight
Seeya – Save me
Sophia – Beautiful lies
Stelian – Remember
VANU – Never give up
Vizi – Sparrow
WRS – Llamame.

Trebuie să spunem din start faptul că avem pe listă un maramureșean, Andrei Petruș. Andrei este student al Academiei de Muzică „Gh.Dima” Cluj-Napoca și este un elev de succes al şcolii Recreart Baia Mare iar acum semifinalist Eurovision 2022! În cariera artistică, maramureșeanul și-a trecut în palmares trofeul „Festivalului Tineretii Amara”, dar și „Ursulețul de Aur” din Baia Mare și M.I.M. din Satu Mare. Anul acesta el concurează la Eurovision 2022 cu piesa „Take Me”. Pe lista completă finală, publicată după contestații, figurează nume cunoscute precum Dan Helciug, Cezar Ouatu și Dora Gaitanovici, respectiv Cream și Minodora. Interesant este faptul că anul acesta Cream și Minodora, alături de Diana Bucșa, vor interpreta o piesă cu iz de manea, „România mea”, produsă de Costi Ioniță. Dacă ar fi să interpretăm strict calitatea, atunci Aris și piesa „Do Svidaniya” ar cam câștiga de departe competiția. Dar să nu uităm faptul că România, fie prin vot, dar de cele mai multe ori prin juriu, a trimis în competiția internațională piesă fără priză la public. Ori piesa lui Aris, pe nume Larisa Mirabela Ciortan, pare a fi extrem de apreciată și de publicul internațional, dacă ar fi să analizăm comentariile fanilor Eurovision din România și din străinătate. Trebuie să mai spunem și faptul că Alexandra Ungureanu, Ozana Barabancea, Randi, Cristian Faur şi Adrian Romcescu sunt artiștii care vor juriza această ediţie a Selecţiei Naţionale Eurovision 2022. Noi le dorim succes tuturor! Iar cel mai bun chiar să câștige! Votează-ți preferatul AICI! Toate piesele sunt AICI!

C.Ț.

Citește și

Punct de vedere: Roxen, cea mai puțin vinovată de ratarea calificării în finala Eurovision. România, „blestemată” de propria incapacitate de a organiza un show


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.2 Comentarii în această postare

  1. ce articol idiot!

    Răspunde
  2. „..Dacă ar fi să interpretăm strict calitatea, atunci Aris și piesa „Do Svidaniya” ar cam câștiga de departe competiția. Dar să nu uităm faptul că România, fie prin vot, dar de cele mai multe ori prin juriu, a trimis în competiția internațională piesă fără priză la public. Ori piesa lui Aris, pe nume Larisa Mirabela Ciortan, pare a fi extrem de apreciată și de publicul internațional, dacă ar fi să analizăm comentariile fanilor Eurovision din România și din străinătate.”
    ma intreb ce expert muzical a scris acest articol

    Răspunde

Lasă un comentariu