Share
Europenii cumpără tot mai multe mașini electrice produse în China. Care sunt țările de unde vin mașinile

Europenii cumpără tot mai multe mașini electrice produse în China. Care sunt țările de unde vin mașinile

În august a crescut puternic pe plan european vânzarea de modele full-electrice produse în China, cele mai mari cifre fiind la Tesla Model Y și la Dacia Spring, arată un raport al JATO. Per total, în Europa cel mai căutat model de mașină în august a fost SUV-ul T-Roc de la Volkswagen, iar Dacia Jogger și-a găsit peste 5.000 de clienți, arată hotnews.ro.

În august au crescut cu 78% vânzările de mașini electrice produse în China, față de august 2021. Practic, 28% dintre mașinile full-electrice vândute în Europa au fost produse în Germania și 20% în China. În afară de Tesla și Dacia, au mai fost și modele MG.

Din ce alte țări vin mașinile full-electrice? Coreea de Sud, Cehia, Franța, Spania, Marea Britanie și Italia. Din aceste șase țări vin 37% dintre mașini, datele fiind pentru luna august. Pentru primele opt luni ale anului datele arată că 22% dintre mașini vin din Germania, 19% din China și 9% din Coreea de Sud. Practic, din aceste trei țări vin jumătate dintre mașini.

Datele JATO pentru întreaga piață europeană a mașinilor electrice arată că Tesla Model Y a fost cel mai bine vândut model din Europa, urmat de Volkswagen ID 4, Skoda Enyaq și Fiat e-500. Dacia Spring a fost pe cinci, cu 3.700 de unități.

Per total, 48% dintre toate mașinile noi vândute în Europa au fost SUV-uri, două treimi dintre ele fiind de segment B și C. Cel mai vândut model din Europa a fost în august un SUV, Volkswagen T-Roc, cu peste 15.000 de mașini. Un alt SUV a prins top 10, Hyundai Tucson, mai arată datele JATO.

Dacia Sandero a fost pe locul 3, iar Peugeot 208, pe locul doi.

57% dintre mașinile vândute în august au fost pe benzină, iar 19%, diesel, mai arată sursa citată în acest articol.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu