Share
Era clar de așteptat: În județul Maramureș mai avem cinci comune total care se află în carantina zonală. Bârsana a ieșit oficial chiar azi!

Era clar de așteptat: În județul Maramureș mai avem cinci comune total care se află în carantina zonală. Bârsana a ieșit oficial chiar azi!

Era clar de așteptat! În județul Maramureș mai avem cinci comune total care se află în carantina zonală. Bârsana a ieșit oficial chiar azi!

Comuna Bârsana a fost prima carantinată în Maramureș din valul patru al pandemiei. A avut incidență mare, de peste 9, chiar peste 10 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori.

Carantina zonală s-a dovedit a fi utilă, întrucât numărul cazurilor a scăzut simțitor. Astăzi, incidența în Bârsana este de 2,17 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori, cu un total de zece cazuri în interval de două săptămâni.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență este abilitat să comunice faptul că nu va fi prelungită măsura de carantină zonală pentru comuna Bârsana, cu localitățile aparținătoare Bârsana și Nănești. Carantina zonala va fi ridicată, astăzi, 11 octombrie, la ora 16.00, arată Dan Bucă, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureș.

Așadar știm că vom mai avea în total 5 UAT-uri carantinate până seara, dar ziua a început cu una mai mult, în carantină fiind Bârsana, Giulești (ambele din 22 septembrie cu prelungire, dar Bârsana doar până astăzi, la ora 16.00), Recea (din 5 octombrie), Cernești (din 7 octombrie) și Rona de Jos și Groși (ambele din 9 octombrie).

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu