Share
Episod de iarnă autentică: În județul Maramureș oficial aproape -19 grade în această noapte în polul frigului, plus inversiune termică! Informare emisă de ANM!

Episod de iarnă autentică: În județul Maramureș oficial aproape -19 grade în această noapte în polul frigului, plus inversiune termică! Informare emisă de ANM!

Episod de iarnă autentică: În județul Maramureș oficial aproape -19 grade în această noapte în polul frigului, plus inversiune termică! Informare emisă de ANM!

Trafic rutier în condiții de iarnă. Sectoarele de drumuri publice au carosabilul curat și uscat. Sunt tronsoane de drum în zona înaltă de munte care au partea carosabilă curată și parțial umedă. Angajații secției de drumuri naționale au acționat cu 2 utilaje și au împrăștiat 3 tone de material pentru a preveni/combate formarea poleiului în zona podurilor, podețelor. Pe sectoarele de drumuri județene s-a intervenit cu 4 utilaje și s-au răspândit 24 tone de material antiderapant.

Cerul este senin în zona înaltă de munte, respectiv acoperit parțial în rest. Vizibilitatea în trafic este bună. Vantul suflă de la slab la moderat, cu intensificări temporare pe creste. Cel mai rece a fost noaptea trecută și în această dimineață la Targu Lapus, numit și polul frigului iarna, -18 grade (mai exact, -18,3, la -18,5 s-ar fi rotunjit la -19), -17 grade la Borșa, -15 grade la Sighetu Marmației (mai exact, -15,3) și Cavnic, -15 grade (exact) în Baia Mare și -14 grade la Ocna Sugatag (mai exact, -14,4) și la stația meteo Iezer (mai exact, -14,1). Așadar am avut, datorită faptului că am avut cer senin, inversiune termică. A fost mai cald în zona montană înaltă decât la deal și câmpie.

Stratul de zăpadă măsoară până la 45 cm la stația meteo Iezer, 7 cm la Târgu Lăpuș, 6 cm la Cavnic, în Pasul Gutâi, la Sighetu Marmației, 5 cm în Baia Mare, Firiza și Ocna Șugatag, Gheața este prezentă la malul râurilor Tisa, Cisla, Vișeu, Vaser, Ruscova, Iza, Mara, Cavnic, Firiza și Nistru. Curg sloiuri de gheață pe cursurile râurilor Tisa, Lăpuș și Suciu. Vremea va fi astăzi deosebit de rece, geroasă la începutul intervalului. Cerul va fi de la variabil la mai mult senin, respectiv de la variabil la mai mult noros, în funcție de aria menționată și cu cer parțial acoperit, temporar, trecător și pe arii restrânse va ninge slab. Vantul va sufla de la slab la moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă unde va spulbera trecător zapada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -9, -7 și -4, -3 grade, iar cele minime, similare cu cele diurne, în creștere față de noaptea precedentă, între -9, -7 si -4, -3 grade. Pe arii restrânse în zonele joase va fi ceață asociată cu depunere de chiciură.

Avem și o informare meteorologică valabilă în intervalul 13 ianuarie, ora 10.00 – 15 ianuarie, ora 20.00. Fenomene vizate: intensificări ale vântului. În intervalul menționat, vântul se va intensifica treptat, la început în zona de munte, iar din dimineața zilei de vineri (14 ianuarie) local și în estul, sudul și centrul țării. Vor fi rafale cu viteze în general de 45…55 km/h, mai mari în zona montană înaltă și în Moldova. Ca o notă, pe arii restrânse, mai ales în noaptea de vineri spre sâmbătă (14/15 ianuarie) se va forma polei în nord, centru și nord-est. Vom reveni cu amănunte!

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu