Share
Efectele unei crize politice!: Prefectul de Maramureș nu mai este Vlad Duruș, premierul l-a demis! Cine va prelua atribuțiile sale de acum!

Efectele unei crize politice!: Prefectul de Maramureș nu mai este Vlad Duruș, premierul l-a demis! Cine va prelua atribuțiile sale de acum!

Efectele unei crize politice! Prefectul de Maramureș nu mai este Vlad Duruș, premierul l-a demis! Cine va prelua atribuțiile sale, de acum!

Se văd urmările crizei din coaliția de guvernământ de la acest început de toamnă. După ce miniștrii USR și-au depus demisiile din guvern, acum reprezentanții formațiunii politice au fost demiși de cabinetul Cîțu.

Premierul Florin Cîțu arată că „în aceeași şedinţă de guvern astăzi am aprobat şi eliberări și numiri de prefecți. Şi aici am și detaliile, sunt 42 de decizii, 14 prefecți și 28 de subprefecți, dar MAI va emite 14 ordine de ministru pentru preluarea de atribuții. Nu numim alți prefecţi sau alţi subprefecți, vor fi preluate atribuțiile, situația rămâne așa, exact ca la și la secretarii de stat, nu se numește nimeni pe acele locuri, doar rămân posturi libere și se preiau din atribuții”.

Pe lista prefecților care au fost astăzi, 9 septembrie, demiși, se află și Vlad Duruș. Acesta a fost numit prefect în data de 3 martie, iar ceremonia de învestire în funcție a avut loc în data de 4 martie. Așadar Vlad Duruș a bifat jumătate de an și aproape o săptămână în funcția de reprezentant al guvernului în teritoriu. Așadar conform declarațiilor premierului nu vom avea o nouă numire în funcția de prefect, atribuțiile reprezentantului guvernului în teritoriu fiind preluate de unul dintre cei doi subprefecți: Enikö-Erzsébet Krizsanovszki (UDMR) și Rudolf Stauder (PNL).

Rămâne de văzut care va fi numit prefect, întrucât fișa postului celor doi subprefecți este stabilită de MAI. Vom afla probabil în seara de 9 septembrie sau în dimineața de 10 septembrie. În ceea ce privește postura de președinte al CJSU Maramureș, până la numirea unui nou președinte care este prefectul, avem doi vicepreședinți, președintele CJ Maramureș și inspectorul-șef al ISU. Vom reveni cu amănunte!

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu