Share
Ecosisteme: Întâlnire, în Maramureș, în cadrul proiectului „Granițe deschise pentru fauna sălbatică în Carpați”. Ce spun reprezentanții WWF

Ecosisteme: Întâlnire, în Maramureș, în cadrul proiectului „Granițe deschise pentru fauna sălbatică în Carpați”. Ce spun reprezentanții WWF

O dezbatere cu privire la situația animalelor sălbatice din zona Carpaților a avut loc, zilele trecute, în Maramureș. Anunțul a fost făcut de reprezentanții WWF România.

„În cadrul proiectului „Granițe deschise pentru fauna sălbatică în Carpați” ne-am întâlnit zilele acestea cu factorii interesați în zona coridorului Cavnic, din județul Maramureș.

Am discutat despre metodologia armonizată de identificare și desemnare a coridoarelor ecologice din zona transfrontalieră Carpatică Ungaria-Slovacia-România-Ucraina și despre un prim model de conectivitate ecologică transfrontalieră în Carpați.

Păstrarea acestor rețele de conectivitate ecologică este obligatorie pentru a avea în continuare populații de carnivore mari sănătoase și viabile de-a lungul lanțului Carpatic, pentru a menţine viabilitatea ecosistemelor şi a serviciilor furnizate de acestea în beneficiul comunităţilor dar şi pentru evitarea sau reducerea conflictelor om – animale sălbatice şi a pagubelor provocate de acestea.

Iar implicarea autorităților și a tuturor factorilor interesați este esențială pentru menținerea și protejarea coridoarelor ecologice”, au arătat reprezentanții WWF România.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu