Lanțul Munților Igniș, o frumusețe aparte a Maramureșului (VIDEO) - 30 minute în urmă
PS Timotei Sătmăreanul a slujit azi la Mănăstirea Rohia, în fruntea unui sobor de preoți și diaconi - 2 ore în urmă
PS Părinte Iustin a săvârșit Sfânta Liturghie la Paraclisul Episcopal - 3 ore în urmă
Biblioteca „Petre Dulfu” Baia Mare găzduiește vernisajul „Salonului de iarnă” al membrilor Asociației Artiștilor Plastici „Alexandru Șainelic” - 3 ore în urmă
40 de copilași au participat la concursul de șah Cupa „Luceafarul” - 4 ore în urmă
2024, an bogat în activități pentru Asociația Tinerilor Ortodocși ai Protopopiatului Baia Mare - 5 ore în urmă
Târgul „Nunta de la A la Z” are loc în perioada 14 – 16 februarie - 6 ore în urmă
Ansamblul „Coconii Deseștiului” face înscrieri - 7 ore în urmă
Galeria Hollósy din cadrul Coloniei Pictorilor Baia Mare găzduiește cinci expoziții personale, care pot fi vizitate până la finalul lunii - 9 ore în urmă
Viorica Pop și aportul său deosebit în păstrarea culturii tradiționale din Țara Lăpușului - în urmă
Ecosisteme: Întâlnire, în Maramureș, în cadrul proiectului „Granițe deschise pentru fauna sălbatică în Carpați”. Ce spun reprezentanții WWF
O dezbatere cu privire la situația animalelor sălbatice din zona Carpaților a avut loc, zilele trecute, în Maramureș. Anunțul a fost făcut de reprezentanții WWF România.
„În cadrul proiectului „Granițe deschise pentru fauna sălbatică în Carpați” ne-am întâlnit zilele acestea cu factorii interesați în zona coridorului Cavnic, din județul Maramureș.
Am discutat despre metodologia armonizată de identificare și desemnare a coridoarelor ecologice din zona transfrontalieră Carpatică Ungaria-Slovacia-România-Ucraina și despre un prim model de conectivitate ecologică transfrontalieră în Carpați.
Păstrarea acestor rețele de conectivitate ecologică este obligatorie pentru a avea în continuare populații de carnivore mari sănătoase și viabile de-a lungul lanțului Carpatic, pentru a menţine viabilitatea ecosistemelor şi a serviciilor furnizate de acestea în beneficiul comunităţilor dar şi pentru evitarea sau reducerea conflictelor om – animale sălbatice şi a pagubelor provocate de acestea.
Iar implicarea autorităților și a tuturor factorilor interesați este esențială pentru menținerea și protejarea coridoarelor ecologice”, au arătat reprezentanții WWF România.
C.Ț.