Share
Dorința Annei, tânără adoptată în Ungaria, care își caută mama biologică din Baia Mare: ”Îmi doresc mult să o cunosc”

Dorința Annei, tânără adoptată în Ungaria, care își caută mama biologică din Baia Mare: ”Îmi doresc mult să o cunosc”

Un apel mai puțin obișnuit a fost postat pe un grup de socializare din Baia Mare. O tânără cu domiciliul în Ungaria își caută mama biologică, originară din reședința de județ a Maramureșului.

Anna Janyoki a împlinit în 11 ianuarie 2024 vârsta de 22 de ani și trăiește în capitala Ungariei, Budapesta. Acesta și-a spus o parte din poveste pe Facebook, în încercarea de a o găsi pe cea care i-a dat viață.

”Am fost adoptată de mică de către o familie extraordinară. Am încercat să îmi caut mama biologică, am căutat informații cu ajutorul legii româneşti dar din păcate a fost fără succes. Fiind cetățean străin, nu mi se dau informații din documentele româneşti. Mi-aş dori din tot sufletul să o cunosc pe mama biologică după atâta timp”, arată Anna.

”Tot ce ştiu că de origine sunt din Baia Mare, mama biologică se numeşte Rudici E(…) E(…) şi am un frate posibil cu 10 ani mai mare pe nume Adrian. Ultima adresă cunoscută este str. Gordonului nr.(…). M-ar bucura enorm de mult să îi cunosc. Orice informație în plus mă aduce cu siguranță mai aproape de ei. Vă mulțumesc din suflet pentru ajutor!”, mai arată Anna Janyoki. Iar noi facem precizarea că am prezentat din datele de identificare, pentru a fi de ajutor reperarea persoanei, dar am cenzurat elemente care ar putea încălca legislația în vigoare în ceea ce privește confidențialitatea.

Am căutat strada Gordonului în Baia Mare, dar conform nomenclatorului stradal aceasta nu există. În schimb, există strada Gordanului, dar în Tăuții de Sus, sat aparținător de orașul Baia Sprie, iar strada nu se află foarte departe de granița administrativă cu Baia Mare. Totodată, am trimis mesajul său mai departe la reprezentanții DGASPC Maramureș, în speranța în care ar putea avea informații din arhiva instituției (dacă sunt), asta cu toate că, potrivit spuselor sale, Anna s-a născut în Ungaria.

”Este pentru prima dată când aud de acest caz. Vom face verificările de rigoare, iar dacă avem informații care pot fi de ajutor tinerei, cu siguranță că vom încerca să îi venim în sprijin”, arată pentru DirectMM.ro Silviu Nicolae Ungur, directorul DGASPC Maramureș.

DirectMM.ro a contactat-o pe tânără, în speranța că are mai multe informații care ar putea fi de ajutor în reperarea mamei biologice. ”Am făcut o documentare pe Internet, eu nu am fost niciodată în Baia Mare. Și am găsit informațiile acestea despre mama mea biologică. Problema cea mai mare este că eu am fost născută aici, în Ungaria, iar mama este din România, din Baia Mare. În mod normal, autoritățile din România ar trebui să trimită o informare la o adresă din Ungaria, dar ea nu a avut niciodată domiciliul aici, în Ungaria. De aceea, mi s-a spus că este imposibil să primesc informații în acest fel, așa că am hotărât să încerc prin alte metode, așa cum a fost această postare pe Facebook. Tot ceea ce știu este că și-a dorit să mă păstreze, dar din cauza problemelor financiare, nu a putut să facă asta. Mi-aș dori foarte mult să o cunosc”, arată pentru DirectMM.ro Anna Janyoki.

Haideți să o ajutăm!

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu