Share
Doliu în muzica folclorică românească: Taragotistul Ioan Berci, originar din Groși, Maramureș, s-a stins din viață la vârsta de numai 54 de ani

Doliu în muzica folclorică românească: Taragotistul Ioan Berci, originar din Groși, Maramureș, s-a stins din viață la vârsta de numai 54 de ani

Ioan Berci, născut în Groși, unul dintre cei mai cunoscuți taragotiști din nord-vestul țării s-a stins din viață la vârsta de numai 54 de ani. 

Artistul era profesor de oboi si taragot la Colegiul de Muzica „Sigismund Toduta” Cluj-Napoca. Pe rețelele de socializare curg mesajele de condoleanțe.

„Plânge Cerul după tine, Nelu, dragă Ioan Berci. Cuvintele-s de prisos… Ne-ai lăsat muți… Alaltăieri când am stat la o poveste nici nu mi-am putut imagina că azi îți voi spune…”să-ți fie țărâna ușoară”. Ne știam de-o „viață”, de când eram elevi la Liceul de Muzică… îmi trec prin minte atâtea amintiri…

Ai călcat pe „urmele” lui tata, și-ai făcut-o cu atâta dăruință, demnitate și respect pentru aceasta profesie. Ai fost un Om minunat. Un model de omenie, bun simț ș-o mândrie pentru satul în care te-ai născut, Groși. Drum lin, prieten drag, salută-l pe tata, de-aici de pe pământ… Să vă fie țărâna ușoară… Fără voi suntem mai săraci… Sincere condoleanțe întregii familii și Groșului, care azi a pierdut unul dintre oamenii care i-au facut cinste”, a scris Andreea Fărcașa, „Andrușca”, fiica regretatului Dumitru Fărcaș pe contul de Facebook al Asociației Culturale Dumitru Fărcaș.

„Cu durere în suflet și un regret profund, astăzi ne despărțim de cel care a fost Ioan Berci, un om de cultură, un muzician de excepție, un taragotist extraordinar, un profesor devotat, un bun creștin, un soț și tată exemplar. Atenția noastră se îndreaptă spre familia îndoliată, adresându-le sincere condoleanțe! Bunul Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace și liniște!”, a transmis Parohia Ortodoxă Mănăstireni.

„Mult prea devreme ne-a părăsit marele maestru Ioan Berci veșnică pomenire! Un om și artist desăvârșit Condoleanțe familiei!”, a notat Vlăduța Lupău.

„Ziua de 14 aprilie 2021 va rămâne în memoria colectivă a comunității groșene ca o zi tristă în care ne despărțim vremelnic de un artist de excepție și de un OM de o înaltă ținută intelectuală și spirituală, Ioan Berci. În numele meu personal, al Consiliului Parohial Groși, precum și al consătenilor din Groșiul natal, transmit sincere condoleanțe familiei îndoliate. Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească, în pace”, a scris părintele Claudiu Pop. Ne alăturăm și noi lor și spunem Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească în pace pe Ioan Berci!

DirectMM.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.1 Comentariu în această postare

  1. Bruj Ioan-Gabriel

    Un artist de o mare valoare, un om deosebit! Unul dintre cei mai mari artiști ai taragotului! Condoleanțe familiei și Dumnezeu să-l odihnească în pace!

    Răspunde

Lasă un comentariu