Share
Doi maramureșeni ar fi favoriți pentru echipa de jurați care va prelua frâiele show-ului „Chefi la cuțite”, din sezonul viitor, nr. 13 al emisiunii

Doi maramureșeni ar fi favoriți pentru echipa de jurați care va prelua frâiele show-ului „Chefi la cuțite”, din sezonul viitor, nr. 13 al emisiunii

Doi maramureșeni ar fi favoriți pentru echipa de jurați care va prelua frâiele show-ului „Chefi la cuțite”, din sezonul viitor, nr. 13 al emisiunii

Cei care sunt pasionați de cooking show-uri cel mai probabil urmăresc celebra emisiune difuzată de Antena 1, „Chefi la cuțite”, care se difuzează de duminică până miercuri, în fiecare seară, după principalul jurnal al zilei.

Ei bine, cei care privesc acum episoadele show-ului trebuie să știe că urmăresc emisiunile din sezonul 12, filmat în primăvara anului. Se poartă acest lucru la principalele talent show-uri și cooking show-uri, să se filmeze în avans, pentru că munca este uriașă pentru a monta toate episoadele. Spunem că se difuzează episoadele din sezonul 12, întrucât sezonul 13 va avea alți jurați decât trio-ul Sorin Bontea – Florin Dumitrescu – Cătălin Scărlătescu.

Anunțul postului de televiziune

Antena 1 a făcut un anunț șoc în urmă cu câteva zile, în care arăta că a luat hotărârea de a căuta noi jurați, după refuzul trio-ului consacrat de a începe filmările în octombrie pentru sezonul 13, care ar urma să fie difuzat de Antena 1 în primăvara 2024. Cei trei chefi ar fi invocat oboseala adunată în atâtea zile de filmare, care, ce-i drept, presupune multă muncă, mai ales că frecvența difuzărilor este una mare, 4 zile din 7, iar emisiunea este difuzată în prime time. Mai mult, emisiunea se află pe podiumul celor mai urmărite programe de televiziune din acestă toamnă, cu audiențe uriașe pe anumite tronsoane orare, alături de producțiile Pro TV, Las Fierbinți și Vocea României.

Istoria trio-ului de acum

Povestea celor trei chefi a început la Pro TV, odată cu Masterchef, show produs de aceeași Mona Segall, care produce și Chefi la cuțite. După ce atât producătorul, cât și cei trei chefi au rupt colaborarea cu Pro TV, s-au mutat la Antena 1, unde, în prima fază, au produs Hell’s Kitchen. Doar că nici Masterchef, nici Hell’s Kitchen, nu au mai avut aceeași strălucire. În momentul în care s-a luat hotărârea producerii formatului Chefi la cuțite, audiențele au explodat, iar așa cum am precizat, show-ul fiind un succes, s-a dovedit a fi adevărată locomotivă pentru audiența Antena 1 în prime time. Ruperea colaborării între cei trei chefi și echipa de producție a Monei Segall a stârnit numeroase discuții și controverse în mediul online, fiind cel mai dezbătut subiect de monden din cele mai recente zile.

Controverse în mediul online

Inclusiv omul de radio și televiziune Mihai Morar, maramureșean la origine, a intervenit și a ținut partea Monei Segall, enunțând că cei trei nu s-au dovedit a fi recunoscători. Dintre cei trei chefi, doar Florin Dumitrescu a reacționat pe rețelele de socializare, cu un citat din Nicolae Iorga – Cea dintâi condiție a fericirii e liniştea sufletului! Indiferent cine ar avea dreptate, dacă ar avea cineva dreptate, echipa de producție a show-ului s-a arătat nevoită să caute înlocuitori pentru cei trei chefi.

Povestea celor doi maramureșeni

Iar bursa zvonurilor i-a dat ca favoriți pe Radu Darie (fost bucătar al emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani), Nicolai Tand (bucătar care se află în echipa de la Super Neatza) și Roxana Blenche (prezentatoare Hello Chef de la Antena 1 și aproape câștigătoare a sezonului 8 Chefi la Cuțite). Așadar, doi din trei ar fi… maramureșeni. Roxana Blenche s-a clasat la ”Chefi la cuțite” pe locul al doilea în marea finală, însă mulți au considerat-o ca fiind marea câștigătoare. Tânăra care a făcut din bucătărie artă a făcut parte din echipa lui chef Florin Dumitrescu. Roxana este născută şi crescută în Baia Mare, tatăl Roxanei a fost din comuna Poiana Blenchii, comună în care Roxana îşi petrecea vacanţele de vară. La momentul concursului ”Chefi la cuțite” în vârstă de 27 de ani, ea a povestit și prima ei legătură cu gătitul. Dorind să-și surprinsă părinții, când era mică, Roxana s-a gătit să le facă niște cartofi prăjiți, însă aproape a dat foc la bucătărie. Acum, tânăra își câștigă existența tocmai ca bucătar, dar și ca om de televiziune. A început în Baia Mare, alături de chef Michael Pascale, căștigătorul Hell’s Kitchen România, apoi a mers în Brașov, iar la 23 de ani a ajuns chef. La momentul apariției la „Chefi la cuțite” lucra deja în București alături de chef Cezar Munteanu, cel care îi este și mentor. Dacă nu ar fi lucrat în domeniul culinar, ar fi fost inginer zootehnist. În luna martie 2023, Roxana a devenit mămică. Nicolai Tand este născut în Rozavlea, județul Maramureș, comună în care a devenit în această vară cetățean de onoare. La 20 de ani, a luat lumea la picior la propriu. A muncit în Anglia, America, Italia, Franța. A făcut de toate până să ajungă într-un restaurant, unde a devenit ospătar. A urcat treaptă cu treaptă până la director general. Când a văzut că nu mai are unde să urce valoric, s-a întors în România. Astăzi, timpul și-l împarte intre cele mai speciale persoane din viața lui, Ilona, fetiță sa, Iancu, băiețelul său și Monica soția sa, bucătărie și restaurant. Și Nicolai Tand a fost la Chefi la cuțite, dar în calitate de invitat. Așa cum Roxana Blenche prezintă Hello Chef la Antena 1, și Nicolai Tand poate fi văzut la Antena 1, dar la Super Neatza. Dacă va fi să fie ei cei aleși, le dorim mult succes în viitoarea postură, de jurat!

C.Ț.

Citește și

Veste minunată în showbiz: Roxana Blenche, maramureșeanca de succes, a născut o fetiță frumoasă și perfect sănătoasă! Un mesaj splendid al mămicii!

Distincție acordată lui Chef Nicolai Tand: Maramureșeanul care promovează cu măiestria sa valorile tradiționale este în Rozavlea cetățean de onoare


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu