Share
Deputat Călin Bota: S-au semnat contractele de finanțare pentru restaurarea a câte 8 gospodării tradiționale din Petrova, Lăpuș și Bogdan Vodă!

Deputat Călin Bota: S-au semnat contractele de finanțare pentru restaurarea a câte 8 gospodării tradiționale din Petrova, Lăpuș și Bogdan Vodă!

În calitate de consilier onorific al ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, am participat la semnarea contractele de finanțare pentru proiectele privind restaurarea a câte 8 gospodării tradiționale din comunele Petrova, Lăpuș și Bogdan Vodă, din județul Maramureș.

Valoarea totală a contractelor semnate de ministrul Marcel Boloș si președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, este de 10 milioane lei, iar finanțarea este asigurată prin Programul Național de Redresare și Reziliență – PNRR – și fonduri proprii ale Județului Maramureș.

Aceste proiecte se adaugă unui alt proiect important pentru conservarea patrimoniului cultural maramureșean, in valoare de 5,1 milioane de lei, prin care vor fi restaurate 12 gospodării vechi de peste 80 de ani din satul Breb, care se află în faza de semnare a contractului pentru proiectare și execuție.

Mă bucur că patrimoniul cultural unic și divers al Maramureșului va fi conservat cu ajutorul banilor europeni, deoarece este o șansă ca valorile noastre tradiționale să dăinuie în timp, iar generațiile viitoare să cunoască și să se bucure de această moștenire culturală. Mulțumesc domnului ministru Marcel Boloș, doamnei secretar de stat Csilla Hegedus și întregii echipe de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene pentru susținerea proiectelor din județul Maramureș și felicitări președintelui Consiliului Județean, Ionel Bogdan , și reprezentanților administrațiilor locale din Lăpuș, Bogdan Vodă, Petrova și Ocna Șugatag pentru implicarea în realizarea acestor proiecte importante pentru județul nostru!

Călin Bota

Deputat PNL Maramureș


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu