Share
Cu ocazia Praznicului Adormirii Maicii Domnului: Procesiune cu prapori și icoane până la Mănăstirea Breaza

Cu ocazia Praznicului Adormirii Maicii Domnului: Procesiune cu prapori și icoane până la Mănăstirea Breaza

Cu ocazia Praznicului Adormirii Maicii Domnului, credincioșii reînvie tradițiile strămoșești care aveau loc cu ocazia acestei sărbători.

Astfel, duminică, 14 august, se organizează un pelerinaj la Mănăstirea „Sfânta Treime” Breaza din Suciu de Sus. Plecarea se va face de la biserica din localitate, la ora 15.00.

Organizatori sunt Mănăstirea Breaza și Teleleu din Maramureș, iar parteneri – Parohiile Ortodoxe Suciu de Sus și Suciu de Jos, Asociația Sus pentru Tineret și Comunitatea din Suciu de Sus și Suciu de Jos.

„Se împlinește în curând un an de când, cu emoție în suflet și în glas, cântând Pricesne, am parcurs drumul de la Biserica din Suciu de Sus până la Sfânta Mănăstire Breaza.

Începutul Postului Adormirii Maicii Domnului ne-a adus aceeași dorință arzătoare de a porni din nou pe drumul de la Biserica din sat spre Sfânta Mănăstire.

Să aveți Post Binecuvântat și să ne împlinească Bunul Dumnezeu gândul cel bun!” – precizează Teleleu din Maramureș.

Pelerinii vor fi întâmpinați de obștea Mănăstirii pentru a participa la slujba Paraclisul Maicii Domnului, iar luni, 15 august, în ziua Praznicului, se va săvârși Sfânta Liturghie. Pelerinii pot campa cu corturile peste noapte în incinta Mănăstirii.

Sunteți bineveniți să vă alăturați și dumneavoastră!

L.C.H.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu