Share
Criză de sânge: Centrul de Transfuzie Sanguină Maramureș așteaptă donatori; Ordonanța Militară permite asta!

Criză de sânge: Centrul de Transfuzie Sanguină Maramureș așteaptă donatori; Ordonanța Militară permite asta!

Reprezentanții Centrului de Transfuzie Sanguină (CTS) Maramureș au arătat faptul că noile reguli nu împiedică donatorii de sânge să treacă pragul instituției.

Mai exact, Ordonanța Militară nr. 3/24.03.2020 indică, la Art. 1: „Se interzice circulația tuturor persoanelor în afara locuințelor, cu următoarele excepții”: „f) deplasarea în scopul donării de sânge, la centrele de transfuzie sanguină”.

„Vă așteptăm să donați sânge și să salvați vieți! Aplicăm măsuri suplimentare de protecție, pentru desfășurarea procesului de donare în condiții de siguranța. Punem la dispoziția donatorilor dezinfectanți, echipamente de protecție. Pentru deplasarea la CTS Maramureș, scrieți o declarație pe propria răspundere, în care specificați scopul deplasării: donare sânge. După donare primiți o adeverință care justifică deplasarea spre domiciliu. Avem încredere în oameni!” – au explicat reprezentanții CTS Maramureș.

„Chiar dacă suntem în situația în care ne aflăm, restul patologiilor, restul bolilor, continuă să existe și au nevoie de sânge și produse sanguine și de salvatorii de vieți care sunt donatorii de sânge. Această prevedere este inclusă în mod deosebit în Ordonanța Militară, ca să atragem atenția că această activitate continuă să existe și este extrem de necesară. Rugăm salvatorii de vieți, donatorii de sânge să își continue activitatea. Centrele sunt deschise și îi așteaptă” – a declarat secretarul de stat Raed Arafat, șeful DSU.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu