Share
Copiii din cadrul Grădiniței cu program normal nr. 13 Baia Mare s-au întâlnit cu polițiștii; Ce sfaturi au primit

Copiii din cadrul Grădiniței cu program normal nr. 13 Baia Mare s-au întâlnit cu polițiștii; Ce sfaturi au primit

Joi, 19 mai, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție al județului Maramureș au onorat invitația care le-a fost făcută de cadrele didactice ale Grădiniței cu program normal nr. 13 din Baia Mare.

Astfel, lucrători din cadrul Biroului Siguranța Școlară, alături de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor și de la Grupa Canină au fost azi prezenți în mijlocul copiilor. Desigur, cel mai apreciat invitat a fost SNOW, patrupedul din cadrul Grupei Canine, iar autospeciala de poliție a fost asaltată de cei mici, care s-au simțit polițiști, preț de câteva clipe.

Copiilor le-au fost explicate unele dintre secretele muncii de poliție, iar mulți dintre ei fiind hotărâți, ca atunci când vor trebui să aleagă o meserie, aceasta să fie cea de polițist. Pentru ca o asemenea opțiune să poată fi materializată, au fost sfătuiți ca de pe acum, să se preocupe de ceea ce se întâmplă în jurul lor, cu persoanele și bunurile acestora; să nu fie violenți sau agresivi cu colegii sau prietenii din curtea blocului; să fie corecți atunci când mai au loc neînțelegeri în cadrul grupei, pentru ca cei nevinovați să nu fie pedepsiți pe nedrept; să fie atenți la ceea ce se petrece în locurile în care se joacă; să facă sport și mișcare pentru a fi mereu în cea mai bună formă.

După ce au folosit de mai multe ori semnalele acustice și luminoase ale autospecialei de poliție și au plimbat sau mângâiat câinele, copiii nu au ratat ocazia de a face poze cu invitații lor.

„A fost o zi superbă în care bunătatea, entuziasmul, nevinovăția, curajul  și sinceritatea copiilor ne arată că societatea e plină de resurse pozitive, iar noi ca polițiști vom veghea pentru ca acestea să devină și  valorile generației de mâine” – precizează reprezentanții IPJ Maramureș.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu