Share
Controale peste controale în Maramureș: Verificările în zonele aglomerate din județ s-au soldat cu noi sancțiuni. Vezi motivele

Controale peste controale în Maramureș: Verificările în zonele aglomerate din județ s-au soldat cu noi sancțiuni. Vezi motivele

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost desfăşurate acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, cluburi/pub-uri, spaţii de desfăşurare a manifestărilor religioase și terase, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

La activitățile desfășurate ieri, 12 iulie, au participat 95 de polițiști din cadrul IPJ Maramureş, jandarmi, poliţişti locali, precum și reprezentanți ai Ministerului Muncii, Ministerului Sănătăţii, ANPC şi ANSVA.

Astfel, la nivelul județului Maramureş, au fost executate 6 de acțiuni punctuale. În cadrul acestor activităţi au fost verificate 123 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate şi au fost legitimate 121 de persoane. „În total, au fost aplicate 21 sancțiuni contravenționale în valoare de 17.100 de lei, astfel: 11 de sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv 10 sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 în context COVID – 19. Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur”, a declarat Ionela Cozma, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureș.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, spun autoritățile, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus. Autoritățile reamintesc de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19.

C.Ț.

Lasă un comentariu