Share
Controale la autorizarea foselor septice din județ. Primăriile trebuie să țină un registru

Controale la autorizarea foselor septice din județ. Primăriile trebuie să țină un registru

În această perioadă se află în derulare controale dispuse de Comisariatul General al Garzii Nationale de Mediu privind verificarea conformarii sistemelor individuale adecvate (fose septice), conform prevederilor din HG 714/2022. Sunt verificate aprobările criteriilor pentru autorizarea, construcția, înscrierea sau înregistrarea lor, exploatarea și întreținerea acestor „sisteme indivduale adecvate de colectare și epurare a apelor uzate”, adică fosele septice.

Conform legii, autorităţile publice locale (primăriile) au obligaţia înfiinţării şi întreţinerii unui registru de evidenţă a sistemelor individuale adecvate dintr-o unitate administrativ-teritorială, în termen de 90 de zile de la intrarea în vigoare a hotărârii Guvernului de aprobare a prezentelor criterii.

Proprietarul spaţiilor conectate la sistemul individual adecvat de epurare (foselor septice) are obligaţia să înscrie sistemul de epurare în registrul autorităţii publice locale pentru evidenţa unor astfel de sisteme, în termen de 120 de zile de la conectarea incintei la sistemul de colectare şi/sau epurare a apelor uzate.

Acastă obligație o au și cei care au înființat fosele septice înainte de apariția acestei legi. Ei au la dispoziție 180 de zile de la intrarea în vigoare a hotărârii Guvernului.

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu