Share
Coduri de multe culori: În județul Maramureș atenționări meteorologice exact ca în calendar! Urmează ninsori și intensificări ale vântului!

Coduri de multe culori: În județul Maramureș atenționări meteorologice exact ca în calendar! Urmează ninsori și intensificări ale vântului!

Coduri de multe culori: În județul Maramureș atenționări meteorologice exact ca în calendar! Urmează ninsori și intensificări ale vântului!

Trafic rutier in conditii de iarna. Sectoarele de drumuri nationale au partea carosabila curata si umeda, cu exceptia DN18 si DN17C la Viseu de Sus, unde partea carosabila este uscata. Sectoarele de drumuri judetene au carosabilul curat si umed. Angajatii sectiei de drumuri nationale au actionat cu 7 utilaje si au imprastat 22 tone de material antiderapant, dar si 100 litri de clorura de calciu. Pe sectoarele de drumuri judetene s-a intervenit cu 35 utilaje si s-au raspandit 237 tone de material antiderapant.

Cerul este acoperit. Vizibilitatea in trafic este buna. Vantul prezinta intensificari temporare pe creste. In zona depresionara se semnaleaza precipitatii sub forma de ploaie si burnita care favorizeaza trecator depuneri de polei. In zona Baia Mare precipitatiile sunt mixte. Stratul de zapada masura pana la 47 cm la statia meteo Iezer, 10 cm la Baiut, 6 cm la Targu Lapus, 5 cm la Sighetu Marmatiei si Cavnic, 4 cm la Firiza 3 cm in Baia Mare si Ocna Sugatag. Gheata este prezenta la malurile raurilor Tisa, Viseu, Vaser, Cisla, Ruscova, Iza, Mara si Suciu. Curg sloiuri de gheata pe cursul raurilor Suciu si Lapus.

Vremea va fi astazi apropiata de normalul termic al perioadei. Cerul va fi mai mult noros in cursul zilei si seara, apoi va deveni variabil. Pe arii extinse, vor cadea precipitatii predominant sub forma de ninsoare. Izolat, vor fi conditii de polei. Local, indeosebi la munte, se va depune strat nou de zapada. Izolat, in zona de munte, cantitatile de apa vor depasi 15…20 l/mp. Vantul va deveni in general moderat, cu intensificari temporare cu viteze la rafala in general de 55…65 km/h, trecator asociate cu ninsori in general slabe, iar in zona montana inalta va fi tare cu viteze la rafala de peste 90…100 km/h, viscolind ninsoarea determinand scaderea vizibilitatii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 0 si 3 grade, iar cele minime intre -6 si -3 grade. Izolat, la inceputul intervalului, vor fi conditii de ceata.

Avem și dou atenționări meteorologice! Avem cod galben! Interval de valabilitate: 17 ianuarie, ora 10 – 17 ianuarie, ora 16.Fenomene vizate: intensificări susținute ale vântului. În intervalul menționat, vântul se va intensifica în cea mai mare parte a țării, iar local în Oltenia, Transilvania, Moldova, nordul Crișanei și sud-vestul Munteniei vor fi rafale de 55…70 km/h. În zona de munte vântul va avea intensificări cu viteze de 70…90 km/h, iar la altitudini de peste 1500 m, rafalele vor depăși 90…110 km/h, vizibilitatea va fi redusă și va fi viscol.

Începând din orele după-amiezii, aria ninsorilor moderate cantitativ va cuprinde nord-vestul teritoriului și local zona de munte. Avem încă așa! Cod galben. Interval de valabilitate: 17 ianuarie, ora 16 – 18 ianuarie, ora 08. Fenomene și zone vizate: intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, ninsori moderate cantitativ și viscol în zona de munte și local în jumătatea nordică.

Din seara zilei de luni (17 ianuarie) și până în dimineața zilei de marți (18 ianuarie), vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a țării. La munte vor fi rafale de 80…110 km/h, iar în Moldova, Transilvania și sudul Olteniei viteza vântului va atinge 65…70 km/h și pe arii restrânse 80 km/h. În celelalte regiuni vor fi intensificări locale și temporare îndeosebi spre seară și în prima parte a nopții de luni spre marți, cu viteze în general de 55…65 km/h. În zona de munte va ninge viscolit, local moderat cantitativ, îndeosebi la peste 1700 m, unde vizibilitatea se va reduce semnificativ. Ninsori viscolite se vor semnala local și în jumătatea nordică a teritoriului. Și mai avem și un cod portocaliu! Interval de valabilitate: 17 ianuarie, ora 16 – 18 ianuarie, ora 08!Fenomene și zone vizate: în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură și local în Carpații Occidentali și în nordul Carpaților Orientali, intensificări puternice ale vântului, viscol și vizibilitate foarte redusă. În zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură și local în Carpații Occidentali și în nordul Carpaților Orientali, vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110…140 km/h. Va ninge viscolit, local mai abundent (15…25 l/mp), vizibilitatea va fi foarte redusă, iar zăpada troienită.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu