Share
Călin Bota: Mai multe cabinete ale medicilor de familie la sate

Călin Bota: Mai multe cabinete ale medicilor de familie la sate

Mai multe cabinete ale medicilor de familie la sate, acesta este principalul obiectiv al proiectului de lege inițiat de PNL, prin care permitem medicilor de familie să deschidă puncte secundare de lucru în mediul rural.

Concret, un cabinet de medicină de familie va putea să deschidă puncte secundare de lucru în mediul rural, în localitățile în care nu există asemenea cabinete, pentru a asigura acces egal la sănătate pentru toți cetățenii. În România avem un deficit de aproximativ 2000 de medici de familie și peste 400 de cabinete medicale în care nu avem medici de familie.

Potrivit legii inițiate de PNL, cabinetele de medicină de familie pot deschide cel mult două puncte secundare de lucru, iar serviciile medicale prestate în aceste puncte secundare sunt decontate în integralitate, indiferent dacă au fost prestate de către medicul de familie titular al cabinetului sau de către medicii angajaţi ai cabinetului.

Pot fi deschise, de asemenea, puncte secundare de medicină de familie și în localități în care există deja doctori de familie dacă autoritățile locale consideră că este necesar. Doctorii de familie pot încheia contract cu primăriile care, la rândul lor, pot acorda facilităţi şi stimulente pentru a atrage cadrele medicale.

De prevederile acestei legi sunt convins că vor beneficia și maramureșenii din localitățile mici, izolate, unde nu se deschid cabinete de medicină de familie, iar cetățenii sunt privați de serviciile de bază din medicina primară.

Călin Bota

Deputat PNL Maramureș


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu