A fost aprobat bugetul Băii Mari pentru 2025 - 58 minute în urmă
Nucă tare pentru Minaur în Final Four-ul Cupei României - 3 ore în urmă
Diana Șoșoacă și scrisoarea care a cutremurat SUA - 4 ore în urmă
Lecții de prevenire de la pompieri - 4 ore în urmă
Primăria Dragomirești – întrerupere de curent pe 26 martie - 4 ore în urmă
Meșterul popular Reghina Cosma i-a învățat pe copiii din Târgu Lăpuș să confecționeze păpuși din coceni de porumb - 5 ore în urmă
O victorie bifată, ca o formalitate - 5 ore în urmă
Rezultate frumoase obținute de sportivii Dance Light Baia Mare la Cupa „Dance With Attitude” - 5 ore în urmă
Care este programul liturgic al ierarhilor în a patra săptămână a Postului Mare - 6 ore în urmă
O elevă din Târgu Lăpuș, calificată la etapa națională a Olimpiadei Sportului Școlar – cross - 6 ore în urmă
Bucatele tradiționale, nelipsite pe masa de Crăciun
O masă de Crăciun nu va fi completă, fără mâncărurile tradiționale.
Gospodinele au intrat deja in febra pregătirilor ingredientelor pentru sărbătoarea Crăciunului.
Preparatele românești de sute de ani sunt cele mai apreciate și preferate de majoritatea oamenilor.
Pe langă preparatele obținute de la vedeta perioadei, porcul, nelipsite sunt și sarmalele.
Alte preparate tradiționale mai sunt: ciorba de afumătură, răciturile și tochitura ardelenească.
Ca desert, cozonacul tronează pe masa de Crăciun, alături de celelalte dulciuri, fursecuri, prăjituri.
In perioada Crăciunului și a nopții dintre ani, tot mai multe persoane ajung la spital din cauza exceselor alimentare.Indicat ar fi, să fim atenți la cat mâncăm și la combinațiile nepotrivite de produse.
Excesele alimanetare sunt consecințele păstrării tradiției de a umple masa festivă de preparate diversificate și hipercalorice.
Cantitatea de calorii ingerată la o singura masa festivă de sărbători, poate atinge numărul de 4500 de calorii. Astfel, se explică creșterea alarmantă a cazurilor de indigestie, toxiinfecție alimentară, înregistrate de spitale în preajma sărbătorilor.
Lăcrimioara ZOTA