Școala Gimnazială „Octavian Goga” Baia Mare a găzduit Târgul de Crăciun „Povești lângă bradul de Crăciun”- ediția a III-a - 42 minute în urmă
Băimăreanca Lotti Dărăbuș a reprezentat România la Festivalul Internațional „Riga Symphony” desfășurat în Letonia - 1 oră în urmă
Gânduri de seară – Pentru cei ce știu să asculte - 2 ore în urmă
Mara Popov de la Insieme Music School a câștigat Marele Trofeu și Trofeul secțiunii Pop Românesc în cadrul Festivalului Național de Interpretare „Cântul Banatului” din Timiș - 2 ore în urmă
Premiul I al concursului “De Nașterea Domnului”, câștigat de elevii Liceului „Bogdan-Vodă” din Vișeu de Sus - 2 ore în urmă
Taina Sfântului Maslu a fost săvârșită la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare - 2 ore în urmă
Poliția Locală Baia Mare atrage atenția asupra folosirii articolelor pirotehnice - 3 ore în urmă
Magia Crăciunului, adusă pe scenă la Concertul caritabil din Tăuții Măgherăuș - 4 ore în urmă
14 decembrie – un an de la trecerea la cele veșnice a lui Mircea Diaconu - 5 ore în urmă
Prognoză meteo Maramureș – 14 decembrie 2025 - 6 ore în urmă
Bucatele tradiționale, nelipsite pe masa de Crăciun
O masă de Crăciun nu va fi completă, fără mâncărurile tradiționale.
Gospodinele au intrat deja in febra pregătirilor ingredientelor pentru sărbătoarea Crăciunului.
Preparatele românești de sute de ani sunt cele mai apreciate și preferate de majoritatea oamenilor.
Pe langă preparatele obținute de la vedeta perioadei, porcul, nelipsite sunt și sarmalele.
Alte preparate tradiționale mai sunt: ciorba de afumătură, răciturile și tochitura ardelenească.
Ca desert, cozonacul tronează pe masa de Crăciun, alături de celelalte dulciuri, fursecuri, prăjituri.
In perioada Crăciunului și a nopții dintre ani, tot mai multe persoane ajung la spital din cauza exceselor alimentare.Indicat ar fi, să fim atenți la cat mâncăm și la combinațiile nepotrivite de produse.
Excesele alimanetare sunt consecințele păstrării tradiției de a umple masa festivă de preparate diversificate și hipercalorice.
Cantitatea de calorii ingerată la o singura masa festivă de sărbători, poate atinge numărul de 4500 de calorii. Astfel, se explică creșterea alarmantă a cazurilor de indigestie, toxiinfecție alimentară, înregistrate de spitale în preajma sărbătorilor.
Lăcrimioara ZOTA
















