„Pomul Raiului”, la Filiala Traian a Bibliotecii Județene - 3 ore în urmă
Moștenirea lui Ilie Lazăr a fost cinstită la Giulești cu personalități marcante ale culturii și istoriei - 5 ore în urmă
Restricții de circulație în Baia Mare pentru desfășurarea paradei colindătorilor din cadrul evenimentului „Crăciun în Maramureș” - 5 ore în urmă
CSM Sighet vine cu trei puncte de la Bihorul Beiuș - 6 ore în urmă
16 decembrie 1989 – Începutul Revoluției Române - 7 ore în urmă
Workshop-ul „Comunicarea- de la transmitere la relație. O aplicare în leadership” a avut loc la Facultatea de Litere a Centrului Universitar Nord Baia Mare - 7 ore în urmă
CS Minaur și-a aflat adversara din sferturile Cupei României - 8 ore în urmă
Sunteți invitați la lansarea volumului „Troițele din județul Maramureș- Un tezaur de artă populară uitat” - 8 ore în urmă
Noi cete de colindători au poposit la Catedrala Episcopală din Baia Mare - 8 ore în urmă
Cercetări într-un dosar de zoofilie în Maramureș - 8 ore în urmă
Bucătarii sunt sărbătoriți în ziua de 20 octombrie
An de an, în data de 20 octombrie, este sărbătorită Ziua internaţională a bucătarului. Aceasta reprezintă și una dintre cele mai bune oportunităţi de a afla cum se desfăşoară munca într-un restaurant. ChefsDay a fost creată în 2004 de bucătar dr. Bill Gallagher (1948-2016). La acea vreme era preşedintele WorldChefs, o reţea alcătuită din peste o sută de asociaţii de bucătari, creată cu scopul aducerii educaţiei, concurenţei, networking-ului şi sustenabilităţii în domeniul gastronomic, potrivit daysoftheyear.com. Bazele WorldChefs au fost puse în 1920, când o federaţie de bucătari elveţieni a introdus ideea unei asociaţii internaţionale de bucătari şi astfel, în 1928, WorldChefs a fost înfiinţată la Sorbona, în Paris.
Scopul acestei zile este de a educa copiii din întreaga lume, cu privire la importanţa alimentaţiei sănătoase, promovarea carierei bucătarilor şi ajutorarea şi schimbarea comunităţilor locale. Este o ocazia de a intra în legătură cu bucătarii din restaurantul preferat şi de a-i învăţa pe copii cum să gătească şi, poate, pentru a-i inspira să îmbrăţişeze această meserie.
Lăcrimioara ZOTA 
















