Share
Beneficii ale energiei solare: În judeţul Maramureş, în oraşul Târgu Lăpuş, se lucrează pentru montarea de panouri fotovoltaice pe instituţiile publice! (FOTO)

Beneficii ale energiei solare: În judeţul Maramureş, în oraşul Târgu Lăpuş, se lucrează pentru montarea de panouri fotovoltaice pe instituţiile publice! (FOTO)

Beneficii ale energiei solare! În judeţul Maramureş, în oraşul Târgu Lăpuş, se lucrează pentru montarea de panouri fotovoltaice, pe toate instituţiile publice!

Într-o societate în care mediul înconjurător este tot mai sufocat de poluare, indiferent de forma ei, se caută soluţii ecologice, care să fie cât mai prietenoase. Folosirea energiei solare este una dintre ele.

În oraşul Târgu Lăpuş, autorităţile au decis să utilizeze energia solară prin intermediul panourilor fotovoltaice. Astfel de panouri solare fotovoltaice vor fi montate pe toate instituţiile publice din oraşul maramureşean. Zilele acestea, s-a finalizat la spitalul din oraş.

Instalarea panourilor solare pe Spitalul Orășenesc Târgu Lăpuș s-a finalizat săptămâna aceasta, arată autorităţile oraşului maramureşean. ”Proiectul ”Construire centrală voltaică pentru producerea de energie electrică din energie solară prin montarea de panouri fotovoltaice pe acoperișurile clădirilor publice” continuă cu Serviciul Public de Salubrizare al Orașului Târgu Lăpuș, urmând să se implementeze și în următoarele locații: Casa de Cultură ”Vasile Grigore Latiș”, Liceul Tehnologic ”Grigore C. Moisil”, Liceul Teoretic ”Petru Rareș”, UAMS Tg. Lăpuș (Unitatea de Asistență Medico-Socială)”, arată autorităţile din Târgu Lăpuş.

Un beneficiu adus de panourile solare este acela că nu afectează în mod negativ mediul înconjurător, mai exact nu emană gaze și nu poluează aerul. Panourile solare aduc beneficii de care trebuie să tineți cont dacă decideți să mergeți pe această variantă, arată ecoterm.ro. Investiția va fi amortizată rapid, instalația reducând costurile casnice. Energia solară este gratuită și inepuizabilă, iar acesta este marele avantaj al panourilor solare. Fiabilitatea panourilor solare, acestea având o durată de viață intre 25 și 30 de ani fiind totodată detasabile. Asadar, pe lângă faptul ca pot fi montate atat pe acoperis, cât și pe câmp, ele pot fi transportate atunci când avem nevoie de ele în altă locație. Contribuie la protejarea mediului înconjurător. Odată instalate, nu veți mai folosi combustibil convețional, iar în acest mod gradul de poluare va fi inexistent. În concluzie, panourile solare sunt o alternativă de luat în considerare, pentru reducerea consumului de resurse finite și a facturilor asociate acestuia, mai arată ecoterm.ro.

C.Ţ.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu