Share
Baze de date pentru monitorizarea eficientă a dealerilor de droguri

Baze de date pentru monitorizarea eficientă a dealerilor de droguri

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea privind

  • Registrul naţional automatizat cu privire la persoanele care au comis infracţiuni din sfera traficului de droguri
  • și pentru completarea Legii 76/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului Național de Date Genetice Judiciare.

”Registrul naţional al traficanților de droguri este un mijloc de cunoaștere, supraveghere și identificare operativă a persoanelor care au comis infracțiuni din sfera traficului de droguri. Persoanele înscrise în registru sunt obligate să ofere informații despre ce fac, unde merg, cu cine intră în contact. Potrivit sursei citate,”Poliţia va avea posibilitatea să cunoască, supravegheze şi identifice operativ persoanele care au comis infracţiuni din sfera traficului ilicit de droguri, precum şi pe cele care au efectuat fără drept operaţiuni cu substanţe psihoactive sau pretinzând că deţin autorizaţie”. În funcţie de pedeapsă, persoanele vor fi înscrise în registru între 5 şi 20 de ani. În această perioadă, Poliţia va putea şti unde există riscul ca persoana monitorizată să vândă din nou droguri.

„În România, consumul şi traficul de droguri sunt pe un trend ascendent. În cursul anului 2023 a fost confiscată o cantitate de peste 1,1 tone de droguri de risc şi mare risc, dar şi peste 270.000 de comprimate de droguri de risc şi mare risc.

 

Lăcrimioara ZOTA


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu