Share
Baia Mare: Târg de cărți caritabil pentru sprijinirea victimelor violenței domestice de orice fel

Baia Mare: Târg de cărți caritabil pentru sprijinirea victimelor violenței domestice de orice fel

Sub genericul „Bookurie fără etichetă”, Clubul Rotaract Baia Mare organizează sâmbătă, 24 aprilie, un nou eveniment social sub forma unui târg de cărți caritabil.

Scopul acțiunii este de a strânge fonduri pentru susținerea financiară a unor terapii de grup la care să participe victimele violenței domestice de orice natură. Evenimentul va avea loc în intervalul orar 10.00 – 16.00 în Centrul Vechi al municipiului Baia Mare.

„Fiecare din noi are o misiune în viață, o direcție, o cauză în care crede și pentru care lupt. Cei de la Casa San Michele știu că misiunea lor în Baia Mare este să ajute fetele și băieții cu vârsta de peste 18 ani, victime ale violentei domestice, abuzurilor și violenței sexuale de orice fel. La acest istoric trist se adaugă, de multe ori, probleme cu drogurile, abuzul de alcool și alte probleme psihofizice. Voichița Vaida este cea care gestionează proiectul de protecție și reintegrare în societate a persoanelor care ajung aici. Dorim să le fim alături și să îi sprijinim.

Am venit cu propunerea începerii terapiei de grup pentru victimele abuzate. Avem alături terapeutul, iar fetele sunt dornice să participe, dar avem nevoie de susținere financiară, deoarece vorbim de un drum lung spre vindecare. Am ales astfel să dedicăm ediția de primăvară a proiectului Bookurie fără etichetă, ajutorării acestor fete. Vă invităm să ne fiți din nou alături. Fiți alături de aceste fete care au trecut prin lucruri pe care nici nu le putem concepe pe de-a-ntregul, dar care au lăsat răni adânci pe trupurile și în mințile lor. Ajutați-ne să punem un pansament pe sufletul lor, să sădim un gram de speranță în întunericul poveștilor pe care le-au trăit, să le oferim ajutorul specializat de care au nevoie”, au explicat organizatorii evenimentului caritabil.

DirectMM.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu