Share
Azi, pe DJ 171, s-au unit 6 km maramureșeni cu 40 de km bistrițeni

Azi, pe DJ 171, s-au unit 6 km maramureșeni cu 40 de km bistrițeni

Azi, în locul numit Dealul Șpanului, între comunele Târlișua (Bistrița-Năsăud) și Suciu de Sus (Maramureș) s-a marcat finalizarea (parțială) a lucrărilor de modernizare a drumului DJ 171, ce care face legătura între cele două județe.  Astfel s-a făcut joncțiunea dintre cei 40 de km realizați în județul vecin (din DN 17, până la limita de județ) cu cei 6 km realizați de Maramureș (de la Suciu de Sus la limita de județ). Suficient pentru a (se) cânta și dansa cu Ansamblurile folclorice reprezentative ale celor două județe.

Dar lumea tot nemulțumită e. Astfel, pe portalul bistrițean timponline. ro (ca să ne raportăm la o sursă obiectivă) se comentează: ”CJ  Maramureș nu a modernizat, doar a peticit în mod jenant DJ 171 pe tronsonul Suciu de Sus-Suciu de Jos- Rogoz”. Așa că, ieri, oficialii au recunoscut că modernizat e doar capătul de 6 km de la Suciu de Sus până la limita de județ. Cât să se poată face  tam-tam de Drumul Unirii și să se justifice paranghelia cu ansamblurile folclorice.  Inițial, comunicatul de presă al CJ Maramureș -care  se intitulează ”CJ Maramureș și CJ Bistrița-Năsăud au inaugurat «Drumul Unirii», la limita dintre cele două județe”, a fost livrat  cu nouă imagini din care nu lipsește președintele CJ Maramureș, Gabriel Zetea, dar lipsește cu desăvârșire  chiar drumul-pretext al evenimentului. Abia la cerere am primit și imagini cu drumul, dar din care lipsește Zetea.

Până la urmă e vorba doar de abordări diferite. Bistrițenii au început lucrările la drum din județul lor și l-au dus la limita cu Maramureșul. Noi am început drumul de la limita cu Bistrița-Năsăud și-om merge spre interior când om putea.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu