Share
Atac armat la o biserică Martorii lui Iehova din Hamburg: Mai multe persoane au fost ucise sau grav rănite

Atac armat la o biserică Martorii lui Iehova din Hamburg: Mai multe persoane au fost ucise sau grav rănite

Mai multe persoane au fost ucise sau grav rănite într-un atac la o biserică din orașul Hamburg, din nordul Germaniei, motivul atacului fiind neclar, a anunțat joi poliția, relatează Reuters, arată hotnews.ro.

00:47 Potrivit Focus, serviciile de urgență au auzit focuri de armă în interiorul clădirii. Mai multe persoane au fost găsite acolo. Nu este clar dacă autorul atacului se află printre ele, relatează News.ro.

Poliţia spune că nu există indiciu cu privire la faptul că autorul sau autorii atacului ar fi părăsit locul crimei. Nu este clar dacă acest lucru înseamnă că autorii sunt morți sau arestați, scrie Focus.

Anterior, presa locală a transmis că autorii ar fi fugit de la locul atacului și ar fi căutați de poliție.

Focus scrie că ar fi fost găsite cel puţin şase persoane decedate, şapte răniţi grav şi 17 răniţi uşor.

00:06: Bild relatează că șapte persoane au murit, iar alte opt au fost rănite, după ce Reuters relata, inițial, citând Focus, că cel puțin șase au fost ucise. Atacul a avut loc la o biserică Martorii lui Iehovade pe strada Deelböge. Până acum, nu există informații fiabile despre motivul atacului, potrivit poliției.

O alertă a fost trimisă pe aplicaţia federală de avertizare, NINAwarn, că în jurul orei 21:00 (22:00, ora României), anunţându-i pe localnici că „unul sau mai mulţi autori necunoscuţi au tras asupra unor persoane într-o biserică”.

Atacatorii încă nu au fost prinși, aceștia fugind de la locul atacului, a relatat Focus Online, adăugând că serviciile de urgență și medicii sunt la fața locului.

Poliția din Hamburg a spus într-un mesaj pe Twitter că o operațiune de amploare este în desfășurare în zona Alsterdorf.

Potrivit mai multor relatări media citate de Deutsche Welle, atacul ar fi avut loc la un centru al Martorilor lui Iehova.

Locuitorii care locuiesc în apropiere au fost avertizați să nu-și părăsească casele pe fondul operațiunii în desfășurare.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu