Share
Arhid. Prof. Drd. Adrian Dobreanu: „Se împlinesc 60 de ani de viață în care rugăciunea s-a împletit cu munca în „ogorul” lui Dumnezeu”

Arhid. Prof. Drd. Adrian Dobreanu: „Se împlinesc 60 de ani de viață în care rugăciunea s-a împletit cu munca în „ogorul” lui Dumnezeu”

Astăzi, 23 iunie, Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, împlinește 60 de ani. Cu acest prilej, Arhid. Prof. Drd. Adrian Dobreanu a scris câteva rânduri de felicitare.

„Într-o binecuvântată și luminoasă zi de vineri, 23 iunie 1961, se năștea, în lumina Duhului Sfânt, pruncul Ioan, de neam voievodal, și, cu voia lui Dumnezeu, devenind Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, arhiereu al lui Hristos.

Se împlinesc 60 de ani de viață în care rugăciunea s-a împletit cu munca în „ogorul” lui Dumnezeu, unind pământul cu cerul prin plecarea genunchilor la săvârșirea jertfei euharistice și conducând pe poporul cel dreptcredincios pe cărarea mântuirii.

Pământul sfânt al Eparhiei Maramureșului și Sătmarului a fost binecuvântat și va rămâne în această stare duhovnicească, veghetoare și păstrătoare a credinței, prin rugăciunile înălțate către Dumnezeu, Maica Domnului și toți Sfinții, dar și prin purtarea de grijă a Preasfinției Voastre, apărând turma cea cuvântătoare, ca urmaș al Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Iustinian.

Preasfinția Voastră, Vă rugăm să rămâneți același arhiereu, rugător și cucernic; autoritar, dar popular și iubit; aspru, dar înțelegător, grăind și cântând cu muzicalitate aleasă și simfonie liturgică în lumina Duhului Sfânt, creând astfel o sinergie între Altar și strană, păstrătoare a unei Tradiții Sfinte.

Vă urăm, Preasfinția Voastră, ani mulți cu sănătate cu o tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte!
Întru mulți ani Preasfinția Voastră!” – a transmis Arhid. Prof. Drd. Adrian Dobreanu, dirijorul Grupului psaltic „Theologos” al Episcopiei.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu