Share
Arestat preventiv: Tâlhărie calificată într-un oraș maramureșean!

Arestat preventiv: Tâlhărie calificată într-un oraș maramureșean!

Arestat preventiv: Tâlhărie calificată într-un oraș maramureșean!

În data de 4 aprilie, față de un tânăr de 22 de ani din Cavnic s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore. Acesta este bănuit de comiterea unei fapte de tâlhărie calificată.

În fapt, în data de 29 martie a.c., polițiștii din Cavnic au fost sesizați prin plângere, de către o femeie de 71 de ani, cu privire la faptul că în noaptea de 21/22 martie a.c., în intervalul orar 00:00 – 01:00, în timp ce tânărul se afla la domiciliul femeii, a amenințat-o cu un cuțit în timp ce îi solicita o sumă de bani, pe care, ulterior și-a însușit-o. Persoana bănuită de comiterea faptei a fost introdusă la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș, urmând ca în cursul zilei de azi, 05 aprilie, să fie prezentat Judecătoriei Târgu Lăpuș, cu propunere de arestare preventivă.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Lăpuş au dispus la data de 4.04.2023, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul I.V.P. pentru săvârşirea infracţiunii de „tâlhărie calificată”, faptă prevăzută art. 233, art. 234 alin. 1, lit. d din Codul penal, cu aplicarea cu aplicarea art. 77 lit. e din Codul penal şi art. 41 alin. 1 din Codul penal. La data de 4.04.2023 faţă de numitul I.V.P. a fost luată măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore. Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că, în noaptea de 22.03.2023, în jurul orei 00:00, inculpatul I.V.P. s-a deplasat la locuinţa persoanei vătămate N.F., situată în oraşul Cavnic, împrejurare în care, pentru a obţine de la aceasta din urmă o sumă de bani, a luat un cuţit de pe masă şi a ameninţat-o cu moartea, determinând-o astfel să îi remită suma de 235 de lei.

La data de 5.04.2023, dosarul a fost înaintat instanţei cu propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru 30 de zile, cerere admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Târgu Lăpuş. Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie, mai arată autoritățile maramureșene.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu