Share
Apel umanitar: E nevoie atât de plasmă convalescentă pentru maramureșenii infectați cu COVID-19, dar și de sânge, în general, pentru cei care suferă de diverse afecțiuni

Apel umanitar: E nevoie atât de plasmă convalescentă pentru maramureșenii infectați cu COVID-19, dar și de sânge, în general, pentru cei care suferă de diverse afecțiuni

Reprezentanții Centrului de Transfuzii Sanguine (CTS) Maramureș fac, în continuare, apel la cetățeni că este nevoie acută atât de sânge, cât și de plasmă convalescentă.

Cu toate că în Maramureș numărul vindecaților de COVID-19 era, în 22 iulie, de 219, foarte puțini s-au deplasat, după externare, pentru a dona plasmă convalescentă.

Zilele trecute, o mostră de plasmă convalescentă care poate salva viața unui om infectat cu COVID-19 a străbătut mulți kilometri pentru a ajunge în județul nostru. Reprezentanții Centrului de Transfuzii Sanguine au mulțumit donatorului, un erou necunoscut care a donat plasmă, cu generozitate, unui necunoscut! La scurt timp, o a doua doamnă donatoare de plasmă s-a deplasat la sediul instituției din proprie inițiativă, arătând că distanța nu a fost un motiv pentru a renunța. Specialiștii i-au mulțumit că a ales să doneze în Maramureș, dar și pentru ajutorul oferit necondiționat.

„În Maramureș avem în continuare pacienți în stare critică pentru care plasma COVID poate fi ultima șansă! Și la CTS Maramureș pacienții COVID-19 vindecați pot să doneze plasmă! Vă rugăm nu refuzați donarea pentru că altfel refuzați unui om o șansă la viață! Rugăm din suflet pacienții COVID-19 vindecați să accepte să doneze puțin din timpul și din sângele lor pentru a oferi anticorpii salvatori celor care au atât de mare nevoie! Avem convingerea că și în Maramureș pacienții COVID-19 vindecați, eligibili, înțeleg importanța donării de plasmă, știu cât de prețios este sângele donat și vor dona cu generozitate!”, au arătat reprezentanții CTS Maramureș.

Însă, în Maramureș avem și alți bolnavi, suferinzi de diverse afecțiuni, care au nevoie de sânge. Fiind în perioada de vară, numărul de donatori este și mai scăzut ca în altă perioadă a anului. „Din cauza numărului scăzut de donatori de sânge, dar și a numărului ridicat de pacienți care au nevoie de suport transfuzional, CTS Maramureș se confruntă cu o criză acută de sânge! Această criză afectează direct pacienții din spitale, indiferent de vârstă. Fără implicarea activă și constantă a populației sănătoase, nu putem asigura tot sângele solicitat, nici măcar pentru cazurile grave. Oricare dintre noi poate ajunge în situația de a avea urgent nevoie de sânge. Dacă oamenii nu donează, rezervele nu există! Avem nevoie de donatori, avem nevoie de sânge în fiecare zi pentru a salva viețile semenilor noștri! Facem apel în numele pacienților: Dacă sunteți sănătoși și aveți minimum 18 ani, donați sânge!”, este apelul CTS Maramureș.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu