Share
Antrenament al jandarmilor montani în Munții Țibleșului

Antrenament al jandarmilor montani în Munții Țibleșului

În perioada 2-5 august, jandarmii maramureșeni alături de colegi din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca, jandarmi montani din cadrul Jandarmeriei Suceava și Bistrița-Năsăud, instructori de la Centrul de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan Sinaia, pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Maramureș și, nu în ultimul rând, personal din cardul Inspectoratului General de Aviaţie din M.A.I. au desfășurat un antrenament referitor la activitățile de căutare și salvare a persoanelor a căror viață este pusă în pericol în mediul montan.

Tema acestui antrenament comun a fost coordonarea și executarea activităților specifice căutării şi salvării persoanelor rătăcite la sol şi din aer, în zone montane, greu accesibile / inaccesibile la sol, evacuarea persoanelor la cea mai apropiată unitate medicală cu suport aerian din partea Inspectoratului General de Aviaţie din M.A.I.

Scopul antrenamentului fiind pregătirea comună a personalului din structurile cu atribuţii în domeniul montan în vederea asigurării creşterii gradului de siguranţă a cetăţenilor/turiştilor în zona montană şi îmbunătăţirea capacităţii de răspuns la evenimentele sesizate prin S.N.U.A.U. 112 provenite din zonele montane greu accesibile.

Misiunea de salvare, îndeplinită cu succes, toate persoanele au fos găsite nevătămate, acestea fiind transportate cu elicopterul într-o zonă sigură de la poalele Munților Tibleș.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu