Share
Andreea Popa a semnat cu Dunărea Brăila

Andreea Popa a semnat cu Dunărea Brăila

Andreea Popa a semnat cu Dunărea Brăila!

Andreea Cristina Popa (n. 3 iunie 2000, în București) este o handbalistă română care vine de la clubul CS Minaur Baia Mare și joacă pe postul de centru. Popa este și componentă a echipei naționale a României, arată clubul Dunărea Brăila. Aici va fi antrenată de Costică Buceschi (ex-Minaur), iar căpitan este Aneta Udriștioiu (ex-HCM).

Părinții Andreei Popa sunt profesori de sport și ea a început să joace handbal de la o vârstă fragedă, sub îndrumarea mamei sale, Dorina Popa, antrenor de handbal. Și-a efectuat junioratul la echipa CSȘ 2 București, cu care a obținut medalia de bronz în 2017. Tot în 2017, alături de echipa U17 a României, Popa a câștigat medalia de aur la Jocurile Mediteraneene din Tunisia și a fost declarată cel mai bun inter stânga al turneului.

Între 2016 și 2017, Popa a jucat la Dinamo București, iar în vara anului 2017 a semnat cu Rapid București, unde a evoluat până în vara anului 2019, când s-a transferat la Minaur Baia Mare. ”Obiectivele propuse de Brăila mă motivează și îmi doresc să contribui la realizarea acestora. Colectivul tehnic a fost un alt motiv care m-a determinat în alegerea pe care am facut-o deoarece cunosc profesionalismul acestuia. Am jucat de nenumarate ori în Sala Polivalenta din Brăila și am fost impresionată de atașamentul publicului și de modul în care acesta își susține echipa favorită” a declarat Andreea Popa după semnarea contractului.

PALMARES:
• Liga Europeană:
Bronz Medalie de bronz (Turneul Final Four): 2021
Locul 4 (Turneul Final Four): 2022

• Liga Națională:
Medalie de argint: 2021

• Campionatul național de junioare I:
Medalie de bronz: 2017
Locul IV: 2016

• Campionatul național de junioare IV::
Câștigătoare: 2013

• Jocurile Mediteraneene:
Medalie de aur : 2017

• FOTE (Festivalul Olimpic al Tineretului European)
Medalie de argint: 2017

• Distincții personale
Cel mai bun inter stânga la Jocurile Mediteraneene: 2017
Cel mai bun centru al campionatului național de junioare I: 2016
Cea mai bună marcatoare a campionatului național de junioare I: 2017

DirectMM.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu