Share
Anchetă internațională a polițiștilor în estul Maramureșului

Anchetă internațională a polițiștilor în estul Maramureșului

Anchetă internațională a polițiștilor în estul Maramureșului!

Un nou caz de trafic de persoane a ieșit la iveală în România! Implicate sunt persoane din Vișeu-Borșa. Iată ce arată IPJ Maramureș!

La data de 25 mai a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Maramureș, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Maramureș, au pus în aplicare 9 mandate de percheziție domiciliară, în localitățile Turda, Vișeu de Sus și Borșa, într-o cauză vizând săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane, cercetări efectuate în baza unui ordin european de anchetă.

În cauză s-a reținut că, mai multe societăți comerciale, specializate în plasarea forței de muncă, au recrutat cetățeni, din spațiul european, pe care i-au transportat pe teritoriul Belgiei, pentru a desfășura activități lucrative, în acest mod eludând cotizațiile sociale obligatorii, adesea fără contract și fără a fi supuși securității sociale în țara de origine. La activități au participat și trei polițiști din cadrul Poliției Judiciare Federale din Bruxelles. Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj- Napoca. Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție.

DirectMM.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu