Share
Alimente recomandate în perioada de canicula

Alimente recomandate în perioada de canicula

E firesc ca în sezonul estival să ne confruntăm cu perioade caniculare, când temperatura depășește frecvent 35-37 de grade la umbră. Aceste temperaturi crescute creează un disconfort pentru majoritatea dintre noi. Nu putem să ne odihnim noapte, nu putem să ne desfășurăm activitățile cotidiene și chiar uneori ne confruntăm cu lipsa poftei de mâncare.

Cu toate acestea, există câteva trucuri simple pe care le puteți încerca pentru a rămâne hidratați și să vă simțiți mai răcoroși. În perioada caniculară se recomandă consumarea unor alimente bogate în vitamine și apă.

Roșia – această legumă / fruct este bogată în licopen antioxidant, cunoscut pentru prevenția cancerului. Roșiile roșii sunt 94% apă, în timp ce soiul verde reprezintă aproximativ 93% apă. Acestea pot fi consumate simple, într-o salată sau într-un sandviș. Este ușor să introduceți aceste legume / fructe în mesele zilnice.

Pepene galben – Pepenele galben potolește chiar și cea mai intensă sete, iar fructele sunt abundente pe tot parcursul lunilor de vară. O felie simplă oferă o experiență superbă, răcoritoare. Pepenele galben are un conținut scăzut de calorii și un conținut ridicat de apă (95%), ceea ce face ca o simplă mușcătură să fie extrem de răcoritoare.

Supa de legume – Pe perioada verii se recomandă consumul de supă. Mulți dintre voi poate asociați supa cu vremea rece, de iarnă, cu gerul de afară. Însă în vremuri caniculare se recomandă consumul mâncărurilor cu conținut ridicat de lichide pentru hidratare. O supă de legume este mai ușoara și răcoritoare.

Castraveți – Castraveții sunt o legumă grozavă pentru zilele toride de vară, deoarece conțin multă apă pentru a vă menține răcoros. Castraveții sunt 95% apă. Asigurați-vă că puteți consuma castraveții cruzi, deoarece odată ce-i gătiți, aceștia nu mai au așa multă apă. În sezonul de vară, în timp ce vă relaxați la umbră, o salată de vară cu roșii și castraveți este tot ce aveți nevoie pentru a vă răcori. În perioada toridă a zilei, se recomandă să vă adăpostiți la umbră, să vă relaxați, să reduceți activitatea fizică și să vă hidratați. Poate chiar să vă distrați accesând cazinoro.com și să vă bucurați de bonus casino fara depunere.

Lapte de cocos – Laptele de cocos și apa de cocos conțin nutrienți importanți care ajută la hidratare, ceea ce înseamnă că ambele nu sunt doar delicioase, ci și pline de beneficii pentru sănătate. O mulțime de rețete includ lapte de nucă de cocos, deoarece este un ingredient grozav pentru a îngroșa sosurile și pentru a crește sațietatea.

Fructele de pădure – Căpșunile, murele, afinele, zmeura și merișoarele sunt toate fructele foarte alcaline. Ele vă oferă energie și oferă o senzație rece în organism, conform medicinei tradiționale chineze. Puteți consuma fructele proaspăt culese sau transformate într-un smoothie răcoros cu gheață.

Pe lângă legumele și fructele menționate mai sus, este recomand ca în sezonul de vară să consumați cât mai multe salate în care să folosiți și brocoli, țelină și chiar ardei iute.

Puteți să faceți diferite sanwishuri cu brânzeturi, cașcaval, mezeluri, dar și frunze de salată, roșii, castraveți, avocado. În general, în sezonul călduros de vară se recomandă consumul de alimente și fructe specifice anotimpului. Inclusiv pepenele roșu poate fi consumat pentru că are un conținut ridicat de apă.

Păstrați-vă sănătoși și răcoroși. Feriți-vă de caniculă și de razele călduroase ale soarelui. Aplicați protecții de piele împotriva razelor UV și nu uitați să vă hidratați.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu