Share
„Adoptă o grădină în inima orașului”: Sunteți invitați să dați viață grădinilor din jurul minunatelor căsuțe din Muzeul Satului

„Adoptă o grădină în inima orașului”: Sunteți invitați să dați viață grădinilor din jurul minunatelor căsuțe din Muzeul Satului

Muzeul Satului din Baia Mare și Banca pentru Alimente Maramureș au o propunere inedită pentru dumneavoastră. Mai exact, sunteți invitați cu mic, cu mare să dați viață grădinilor din jurul minunatelor căsuțe din Muzeul Satului. 

Cine poate participa?

În special familiile care au copii și care doresc să se implice în viața satului de pe deal. Sunt mici responsabilități, dar care pot avea un impact mare asupra copiilor (de la responsabilitatea unei mici grădini, până la grija pentru un animaluț cum ar fi iepurașii sau cățelul blând și lânos care le stă alături).

Ce trebuie sa faci?

  • Să îți exprimi intenția de a participa printr-un mesaj adresat organizatorilor (maramures@bancapentrualimente.ro), în care să menționezi disponibilitatea ta (zilele, intervalul orar în care ai putea participa);
  • Câteva unelte se vor primi din partea angajaților de la Muzeul Satului (două sape, un hârleț). Dacă ai și tu câte ceva pe acasă, poți să aduci.

„Proiectul a pornit din dorința de a da viață grădinilor din jurul căsuțelor minunate din Muzeul Satului și de a atrage familiile cu copii din orașul nostru spre a fi mai aproape de natură. Scopul nostru ca și Asociație (Banca pentru Alimente) este să contribuim la diminuarea risipei alimentare. În România se aruncă anual 2,2 milioane de tone de mâncare în timp ce 4,5 milioane de români au dificultăți în procurarea hranei. În acest sens, primul atelier din multele care vor urma este să învățăm cât de simplu putem să transformăm gunoiul în compost, supranumit și aurul negru. Astfel, vom reuși să diminuăm deșeurile vegetale din gospodării și să îmbunătățim calitatea pământului pentru a-l face mai roditor într-un mod care este în armonie cu natura. Până la urmă o lăsăm moștenire generațiilor următoare, nu? Ne asumăm componenta de educație într-un mod foarte serios, iar cursurile și atelierele care vor urma vor fi foarte interesante, vă promitem! Stați pe aproape!

Anul acesta începem în faza de proiect pilot în care putem să cooptăm un număr de maxim 10 familii. Ne dorim să respectăm distanțarea și restricțiile existente. Anul viitor sperăm să putem extinde proiectul și să fie disponibil unui număr cât mai mare de participanți. Până atunci, vă așteptăm cu mic, cu mare la ateliere care vor urma”, a declarat, pentru DirectMM, Andreea Chiș, președinte Asociația Banca Pentru Alimente Maramureș.

L.C.H.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu