Share
Suplimentare de fonduri: 500.000 de lei alocați pentru executarea de lucrări urgente pe relația Cătălina – Finteușu Mic

Suplimentare de fonduri: 500.000 de lei alocați pentru executarea de lucrări urgente pe relația Cătălina – Finteușu Mic

În ședința extraordinară a forului județean, care a avut loc marți, 11 mai, în sistem videoconferință, aleșii maramureșeni au aprobat proiectul de hotărâre privind rectificarea Planului de întreţinere şi reparații curente şi periodice pe reţeaua de drumuri judeţene, în anul 2020.

Această rectificare presupune o alocare financiară suplimentară de 500.000 lei pentru S.C. „Drumuri – Poduri Maramureș” S.A., ca administrator al rețelei de drumuri publice și județene din Maramureș. Autoritățile au explicat faptul că suma alocată va face posibilă intervenția de urgență pe drumul județean 184 A, unde condițiile de circulație sunt departe de a fi satisfăcătoare.

În mod normal, ar fi necesară o investiție de peste 2.000.000 de lei pentru DJ 184A, însă momentan s-a putut aloca numai aproximativ un sfert. Pe acest tronson de șosea județeană, este necesară o intervenție de urgență, pentru a se turna covoare asfaltice în speranța îmbunătățirii condițiilor de trafic pe relația Cătălina – Coltău – Arieșu de Pădure – Finteșu Mic. Autoritățile au dat asigurări că, în momentul în care vor exista resurse financiare și se vor face economii la capitolul cheltuieli, bugetul societății va crește.

De asemenea, autoritățile își propun să consolideze bugetul destinat întreținerii și reparațiilor curente pe rețeaua de drumuri județene, astfel încât, până la finalul anului, maramureșenii să beneficieze de încă 30 de kilometri de drum județean, pe care să se poată circulă în condiții optime. Autoritățile spun că, recent, s-a turnat asfalt nou, în două straturi, pe 4 kilometri, pe tronsonul Asuaju de Sus – Asuaju de Jos și, la fel, s-a intervenit pe tronsonul Rogoz – Suciu de Sus. Săptămâna aceasta, s-au început lucrările la Băița de sub Codru și Botiza și se vor începe în zona Ulmeni.

DirectMM.ro

Lasă un comentariu