Share
Poliția locală Baia Mare va avea patru mașini electrice

Poliția locală Baia Mare va avea patru mașini electrice

Primăria Baia Mare vrea să achiziționeze patru autoturisme elecrice pentru Poliția Locală. Astfel, va avea loc o licitație pentru contractul de achiziție, conform anunțului, pentru care ofertele se vor deschide pe data de 14 martie. Valoarea totală estimată a contractului este de 403.361 lei, fără TVA.

Intenția este justificată prin prevederile Legii nr. 37/2018 privind promovarea transportului ecologic, lege care spune că achizițiile anuale de autovehicule făcute de autoritățile publice pentru deservirea parcului propriu trebuie să conțină în proporție de cel puțin 20% autoturisme acționate prin tehnologii verzi de tipul Electrice, Hybrid, Hybrid Plug-In și Hidrogen (FCV).

„Primăria municipiului Baia Mare dorește achiziționarea unui număr de patru autoturisme în temeiul Ordinului nr. 323/27.02.2020 pentru aprobarea Ghidului de Finanțare a Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic 2020-2024, cu toate modificările și completările ulterioare, prin Programul Rabla Plus derulat de către Administrația Fondului de Mediu pentru reînnoirea parcului auto pentru Direcția Poliția Locală Baia Mare, deoarece o parte din autovehiculele din dotarea instituției au o vechime de peste 13 ani”, arată anunțul primăriei.

„În prezent, autoturismele au un rulaj de peste 350.000 km și sunt utilizate de către personalul instituției, atât pentru rezolvarea problemelor specifice administrației publice locale, cât și îndeplinirii atribuțiilor de serviciu în domeniul asigurării ordinii și liniștii publice, disciplina în construcții și afișaj stradal, mediu etc. Beneficiile pe care autoritatea contractantă intenționează să le obțină după furnizarea produselor sunt: scăderea emisiilor poluante, siguranța șoferilor și pasagerilor în trafic, scăderea costurilor cu întreținere a parcului auto”, se mai arată în același document.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu