Share
Pentru viitorii campioni: Bârsana își face bază sportivă de cinci stele, cu nocturnă și tribună cu 500 de locuri, omologate de FIFA și UEFA (MACHETĂ)

Pentru viitorii campioni: Bârsana își face bază sportivă de cinci stele, cu nocturnă și tribună cu 500 de locuri, omologate de FIFA și UEFA (MACHETĂ)

Noi vești bune vin din comuna Bârsana. E știut faptul că echipa de fotbal Avântul a devenit un veritabil brand după fermecătoarea confruntare cu Steaua București, din 2013, din Cupa României. În amintirea acelui moment inedit, administrația locală face noi pași pentru ca acesta să se repete în viitorul apropiat.

Pentru a putea visa din nou la meciuri istorice precum cel din 2013, cu Steaua București, este nevoie de investiții în infrastructura sportivă în comuna maramureșeană, care să asigure condițiile necesare pregătirii viitorilor campioni dintre copiii așezării.

„În acest sens, am întocmit un proiect pe care l-am depus la Compania Națională de Investiții, proiect care a fost aprobat. Astfel, după sala școlară cu 102 locuri, vom construi o Bază sportivă Tip 1, cu o capacitate de 500 de locuri. Aceasta va fi amplasată lângă viitoarea sală școlară, pe terenul unde am construit grădinița cu trei săli de clasă, teren sintetic, pentru a întregi lista construcțiilor necesare pentru asigurarea tuturor condițiilor de care au nevoie elevii și comunitatea din Bârsana”, a declarat Teodor Ștefanca, primarul comunei Bârsana.

Teodor Ștefanca, cel care a fost, de altfel, totodată antrenorul și căpitanul echipei de vis care a înfruntat Steaua, a detaliat ce presupune proiectul. „Acest obiectiv de investiții va acoperi o suprafață de de 13. 202 mp, teren achiziționat de către Primăria comunei Bârsana și va avea următoarele funcțiuni: teren sportiv de fotbal 105 x 68 m, cu nocturnă și tribună cu o capacitate de 500 de locuri, la standarde europene, omologate de FIFA și UEFA. În plus, se ca construi un teren secundar cu dimensiuni de 40 x 20 m, cu următoarea destinație: teren pentru minifotbal, baschet, handbal, tenis”, a mai explicat Teodor Ștefanca.

Primarul a mai spus faptul că ambele terenuri vor fi deservite de clădire administrativă, vestiare, parcare pentru autovehicule și autocar. Valoarea acestui proiect se ridică la aproximativ două milioane de euro. „Pașii pe care trebuie să-i parcurgem, sunt identici cu cei pentru Sala școlară: aprobarea indicatorilor tehnico-economici, organizarea licitației, iar în urma desemnării caștigătorului, începerea lucrărilor de construire”, a spus Teodor Ștefanca, extrem de încrezător că acest vis va deveni realitate.

C.Ț.

Lasă un comentariu